Poletje v Bukowci vabi na Rock Šok večer
20. avgust, 2013
Foto: Tina Rus
KKŠ summer fest 2013 navdušil
20. avgust, 2013

Glasbena vstaja dua Bakalina in Accordion Orchestra 4-8 8-16

V letošnjem letu so se v Tolminu že na različne načine poklonili pogumnim kmetom iz tolminskih hribov, ki so se pred tristo leti uprli takratnin oblastem.

Tokrat ne bodo proslavljali 300 obletnice tolminskega punta, ampak se bodo puntali zares: če so se pred tristo leti tolminski kmetje borili za svoje pravice z vilami in kosami, bi se morali glede na obstoječe družbeno, politično, ekonomsko in gospodarsko stanje Slovenci danes toliko bolj boriti z besedo, pesmijo ali modrimi dejanji: na eni strani nas kapitalistični svet sili v nepotrebno in prekomerno potrošništvo ter preobilje, na drugi strani pa nam z davki in evropsko birokracijo onemogoča dostojno življenje na lastni zemlji.

Glasbena vstaja dua Bakalina in Accordion Group 4-8 8-16 je vzpodbuda ljudem, naj začnejo razmišljati z lastno glavo, in je eden od korakov na poti, ki vodi do nehlapčevanja. Vstaja se bo zgodila na Kozlovem robu/Tminskem gradu s pričetkom ob 20. uri. Vzpon na vzpetino bodo popestrili gozdni glasbeni predtakti, ki bodo napeli svoje strune ob 19. uri.

[iframe width=”600″ height=”338″ src=”//www.youtube.com/embed/VtjpAp9_Q4s” frameborder=”0″ allowfullscreen ]