Ditka z novim singlom in videospotom Bližina
15. februar, 2017
Dagi predstavlja drugi singel Mila
20. februar, 2017

Goli padejo, nori obstanejo in blazni razumejo …

Hamo & Tribute 2 Love so ploščo Pol S predstavili decembra 2015, a je bil vrelec navdiha v lanskem letu očitno močan in neusahljiv, saj je skupina pridno delala na novi plošči. 3P so izdali v retro stilu – na vinilni plošči, z omejeno naklado. CD izide šele jeseni, a občinstvo so za nekaj mesecev zadovoljili s predstavitvijo albuma v Kinu Šiška in ga še bodo v rednih presledkih koncerti, ki bodo zagotovo sledili. Precej rocka, nekaj bluesa in soula – to smo sinoči pričakovali in to smo sinoči dobili. 

Nova plošča bo vsaj na prvi posluh za odtenek bolj umirjena, čutna. Hamo, avtor glasbe in besedila, je o novem singlu Telo na njihovi spletni strani zapisal: »Težko povem naglas, ampak poskušal sem uglasbiti mokre sanje in mislim, da mi je še kar uspelo. Tak eksploziven šlager je. Najprej je nežen, potem eksplodira in je spet nežen. Telo so mokre sanje z melodijo.« Na sploh se mi cela plošča zdi ena velika prispodoba …. Za? Hrepenenje, sem dobila občutek v Kinu Šiška. Za hrepenenje. 
 
Hamo & Tribute 2 Love so na predstavitvenem koncertu ob izdaji nove plošče na oder povabili Rudija Bučarja, ki jim je pri enem od komadov odstopil glasilke (in svojo istrsko dušo). Že sinoči je bilo videti, da gre za zadetek v polno. (Tudi) prestolnica se namreč zna vživeti v čisto primorsko srce (in pesem), pa ne, ne delam centru prav nič krivice. Razmišljam, da skupina kljub precejšnjemu številu koncertov v zadnjih letih prav veliko takih duetov ni ponudila. Morda so le čakali na pravi trenutek. Ali na pravega avtorja. Morda so morali zgolj popiti dovolj … vina … v izbrani družbi.
 
Iz oči v oči bi člane zasedbe rada povprašala, katere P-je so vtaknili v naslov nove plošče, pa kar sumim, kakšen bi bil odgovor – »Kaj meniš ti?»
Res, kaj menim jaz. Različne oblike druženja bom namenoma preskočila, trije so pač uradno (in neuradno) gneča. 3P za točno določene odmerke novih rim, da fani dokončno ne podležemo neuslišanemu hrepenenju po hudih kitarah? Morda. A naj bo raje P kot Pesem (nova, energična, prvinska). P kot Pijan (od bluesa, rocka in soula). P kot Potreba (po dobri, čutni liriki).
 
P.S. Peter lahko tudi ostane. Za zmeraj. Vedno se najde prostor za še eno kitaro!