Alenka Šmid Čena z novim singlom Nikoli ni dovolj!
20. september, 2013
Rock skupina Mama rekla izdala prvi studijski album
20. september, 2013

GorA RockA s podporo projektu Botrstva v Sloveniji in lokalnemu gasilskemu društvu

Foto: Erzetič Urša

Foto: Erzetič Urša

Od 21. junija do 23. junija letos, se je na Šentviški planoti odvijal že 9. dobrodelni festival GorA RockA. Festival je letos zabeležil rekorden obisk, saj se ga je v treh dneh udeležilo več kot 8000 obiskovalcev. Celoten izkupiček festivala je letos namenjen projektu Botrstva v Sloveniji in nakupu novega gasilskega vozila lokalnega gasilskega društva PGD Ponikve – Planota.

Letošnji festival je postregel s kar nekaj presežniki, tako v glasbenem smislu, kot tudi glede obiska. Letos je kar 8000 obiskovalcev navduševala glasba številnih vrhunskih rock zasedb. Siddharta, Tabu, Mi2, Don Mentony Band, Happy Ol' McWeasel, Avven, Justin's Case, Sláinte ol' friend, Wild crew, Chained pistons in Devils bridge so poskrbeli za nepozabno koncertno vzdušje, ki se je nadaljevalo tudi v dnevnem dogajanju, ki so ga zaokrožili turnir v nogometu, turnir v odbojki, lokostralstvo, kulturna predstava, impro liga, metanje lesenega mobitela, hitrostno pisanje sms-a, osvežitev v bazenu in izbor za miss vodnih balončkov.
 
Organizatorji festivala vsako leto poskrbijo tudi za dobrodelnost. Letošnji izkupiček festivala v vrednosti 8.254,80 EUR je namenjen projektu Botrstva v Sloveniji (4000 EUR) in podpori pri nakupu novega gasilskega vozila lokalnega gasilskega društva PGD Ponikve – Planota (4254,80 EUR). 
 
Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem obiskovalcem in podpornikom festivala, ki je v teh letih zrasel do enega najpomembnejših in najvplivnejših rock festivalov v Sloveniji. Na snidenje na jubilejnem, desetem festivalu GorA RockA.