Red Summer Party najavlja Axwella in open-air
29. marec, 2013
Mit v videospotu Angels inside
29. marec, 2013

Grand pok, kabaret kot ga še niste doživeli

Foto: Zaklop

Foto: Zaklop

Trije virtuozi – pevka Anja Strajnar, performer Tomaž Lapajne Dekleva in pianist Tadej Horvat – so pod režijo Marka Bratuša prepletli svoje spretnosti v kabaretu, kot ga še niste doživeli. Najboljše skladbe iz svetovne zakladnice muzikalov v svežih preoblekah sodobnega klovnovstva. Grand pok bi bil lahko dober koncert, a je več kot to. Je tudi več kot predstava, saj združuje izvrstne virtuoze z različnih področij v enkraten kabaret, ki ima vse: glasbo, gledališče in prefinjen humor.

Pravijo, da ni naključij. Ker kako bi lahko sicer pojasnili dejstvo, da se nekega lepega dne po koncertu, kjer Anja nastopi s svojo zasedbo Akordika znajde pod odrom s Tomažem, ki žari od navdušenja nad odličnim koncertom, in mu reče: "“Jutri morava na kavo!"„. Naslednji dan pa se dobita in doživita ognjemet od idej. Kot da bi razmišljala o istem. Od tistega trenutka daje oba živita le še za Grand pok!. Povabita še druge sodelavce in umetniki, ki so si do takrat utirali vsak svojo pot, skupaj ustvarijo predstavo, ki bo zagotovo navdušila tudi najzahtevnejšega gledalca.
 
V umetniški mešalnik vmešajo prvine kabareta, principe sodobnega klovnovskega gledališča in songe iz muzikalov – preplet, ki nikogar ne more pustiti hladnega. Na odru so: vrhunski klasični pianist (Tadej Horvat), pevka muzikalov (Anja Strajnar) in gledališki ustvarjalec, ki je pri nas in v tujini za svoje uspehe prejel številne nagrade (Tomaž Lapajne Dekleva). Za usklajenost ekipe poskrbi glavni “dirigent našega orkestra„ – Marko Bratuš, ki zna vse te umetniške dosežke spretno vplesti v celovito predstavo. Znamenite skladbe iz muzikalov Cabaret, Porgy and Bess, The Sound of Music, Can-Can, Annie Get Your Gun, Gypsy in Chicago so prirejene za današnji trenutek in nekatere posebej za to predstavo prevedene v slovenski jezik. Predstava, ki je v resnici tudi koncert, ima veliko dodano vrednost: iskriv in svež humor! In kaj je lepšega od tega, da se ob odlični glasbi in sveži izvedbi, iskreno zabavamo?
 
Grand pok je glasbeno-gledališki projekt, ki občinstvu ponuja pesmi iz muzikalov, izvedene v živo (vokal in različni inštrumenti) v kombinaciji z igro. Predstava ima humorni značaj, a to še zdaleč ne pomeni, da se opira na banalizacijo vsebin, saj se med potekom predstave nenehno vrši provokativen dialog med glasbenikoma in performerjem, ki se zaveda prisotnosti občinstva in ga zato tudi neposredno nagovarja. Večina skladb je dobila novo različico besedil v slovenščini, kar je avtorsko delo ekipe.