Tinkara Kovač s skladbo Po zimi – pomlad, napoveduje album
5. april, 2016
The Sticky Licks predstavljajo Same place same bar
6. april, 2016

Grešni kozli predstavljajo Tm pr mizi u osmici

Juhuhu, pomlad je tu, čas špargljev, ptičjega ženjenja in odprtja osmic. Le-te redno navdihujejo Grešne kozle, ki so na prvega malega travna dan, ko se sleherni človek ubada le s tem, kako bo nahecal soseda ali prijatla, na plano povlekli novo glasbeno zgodbo.

Grešni kozli opisujejo dogajanje v lokalu, ki mu na primorskem pravimo osmica. Predvsem osmice na tržaškem Krasu so poznane po tem, da ob nedeljah popoldne gostijo italijansko govoreče tržačane, ki se odpravijo na izlet na Kras z gojzerji in nahrbtniki, kot da bi hodili na Krvavec. Med tednom pa se po osmicah klatijo in srečujejo predvsem domačini, ki pridejo po napornem delovnem dnevu boljše ali slabše volje na eno briškolo ali moro, kaj zapojejo, zaplešejo, zaigrajo. Poezija se osredotoča na tisto mizo v osmici, ki vse to dogajanje prenaša in pretrpi, v pozni noči pa na njej tudi kdo zaspi…
 
GREŠNI KOZLI – Tm pr mizi u osmici GresnikozliTmprmiziuosmici.mp3
 

Uradna predstavitev pesmi v živo bo v petek 8. aprila v Našem Baru v Briščkih pri Trstu, kjer se bo odvijal med drugim tudi krstni nastop prenovljenega benda Grešni kozli.