Katarina Mala z novim singlom Znucana
10. junij, 2013
Foto: Aljoša Rebolj
Alenka Godec obeležuje 25 let glasbenega udejstvovanja
11. junij, 2013

Gušti, Happy ol’ McWeasel in Recycleman v sklopu projekta Stari, uštimaj se!

Foto: Luka Kaše

Foto: Luka Kaše

KUD Coda se je po dveh uspešnih koncertih lotila organizacije tretjega koncerta v sklopu projekta Stari, uštimaj se!, ki bo 15. junija ob 20.30 v Klubu MC Pekarna. Poleg učencev KUD Coda bodo nastopili še njihovi starši glasbeniki, Gušti, Recycleman (ex Ali En) in člani zasedbe Happy ol' McWeasel. Vstop je prost, koncert pa bo potekal v koprodukciji s Klubom MC Pekarna.

Projekt Stari, uštimaj se! temelji na povezovanju staršev učencev KUD Coda in vidnih slovenskih glasbenikov z udeleženci rednih programov KUD Coda. Sporočilo projekta je, da je glasba obširna sfera, ki zahteva ogromno dela, discipline, samokontrole, učenja novih, neznanih stvari, zaradi česar pa si na koncu nagrajen z najbolj ekstatičnim možnim občutkom in z najboljšim in najbolj univerzalnim načinom komunikacije ter izražanja. 
 
V sklopu koncerta v Klubu MC Pekarna bodo nastopili Gušti, Recycleman in člani zasebe Happy ol' McWeasel. Bistvo projekta je sodelovanje, to pa poudarja tudi Gregor Jančič, pevec skupine Happy ol' McWeasel: "Drug od drugega se moramo učiti dobrih stvari, dobre glasbe nikoli ni preveč." Slovenski raper Recycleman mlade generacije uči: "Če vidiš, da si dober, vztrajaj!" Sporočilo Guštija pa se glasi: "Če imaš glasbo v sebi, ti uspeh ne pomeni toliko kot pa to, da še igraš, ker imaš glasbo dejansko rad."
 
Kulturno umetniško društvo Coda je institucija, katere namen je ponuditi kredibilno, predvsem pa drugačno (alternativno) obliko glasbenega izobraževanja za otroke in mladino. Dejavnost društva obsega individualne glasbene delavnice in skupinsko igro, katere bistvo je povezovanje učencev v skupine in navajanju teh k skupinskemu delovanju in muziciranju.