Foto: Nejc Puš
Siddharta unplugged v Cvetličarni
3. december, 2012
DreamOn z videospotom za aktualno Tajfunsky
3. december, 2012

Hamo & Tribute2Love z novim singlom Gremo se igrat boga

Foto: Matej Povše

Foto: Matej Povše

Jesen je čas žetve. Tako bi lahko opisali letošnji plodoviti vrh v avtorskem opusu Matevža Šaleharja, zdaj že dobro poznanega po vzdevku Hamo. Novi single ‘Gremo se igrat boga’ bo s svojim bendom Tribute2Love v živo premierno predstavil  8. decembra v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer bo v koncertnem repertoarju predstavil tudi druge avtorske skladbe in poskrbel za odlično uverturo v koncert ob 30. obletnici glasbenih kolegov Psihomodo Pop. Še prej pa se bo single zapletel v radijske antene.
Hamota širša javnost kot izvrstnega vokalista in interpreta pozna predvsem zadnjih par let, simpatični glasbenik pa sicer slovensko rokenrol sceno kroji že dve desetletji; glasbeni sladokusci se ga dobro spomnijo še iz časov prve zasedbe Babewatch. Mešanica žanrov, v katerih lahko poslušamo Hamov prepoznavni, soulovsko prasketajoči žametni glas, je pestra. In vendar so ljubitelji bluesa ter rocka, ki sta Hamovo domače igrišče, že pošteno neučakani. Prvi uradni album Hamove matične zasedbe Hamo & Tribute 2 Love je namreč že kar predolgo v pečici. Fantje ga napovedujejo za pomlad. In prav za napoved albuma so v teh dneh postregli s singlom Gremo se igrat boga.
Hamo pravi, da skladba ne bo odzvanjala vsebine celotnega albuma, da pa bo s pomočjo humorne ironije orisala marsikatero aktualno početje, nam odprla nova obzorja v življenje in njegovo nadgradnjo, ljubezen. Besedilo in glasbo je napisal sam, k aranžmaju pa je zopet, kot pri mirovniškem singlu ‘Vija vaja ven’, pripomogel mariborski multiinštrumentalist ter producent Denis Horvat – Duki.
Hamo:
»Naša kultura je na pragu izumrtja. Z njo umiramo vsi in  marsikdo izmed nas se tega ne zaveda. Treba je reagirati. Rokenrol je lahko upor, lahko pa ga interpretiramo s pomočjo manj znanega pojma, Odgovornosti. Želimo, da se ljudje začnemo zavedati odgovornosti, ki jo imamo do okolice, do ljudi, do planeta, do ljubezni, do vsega kar nam je bilo podarjeno. Gremo se igrat boga, je himna odgovornosti.«

Jesen je čas žetve. Tako bi lahko opisali letošnji plodoviti vrh v avtorskem opusu Matevža Šaleharja, zdaj že dobro poznanega po vzdevku Hamo. Novi single Gremo se igrat boga bo s svojim bendom Tribute2Love v živo premierno predstavil  8. decembra v ljubljanskem Kinu Šiška, kjer bo v koncertnem repertoarju predstavil tudi druge avtorske skladbe in poskrbel za odlično uverturo v koncert ob 30. obletnici glasbenih kolegov Psihomodo Pop. Še prej pa se bo single zapletel v radijske antene.
Hamo pravi, da skladba ne bo odzvanjala vsebine celotnega albuma, da pa bo s pomočjo humorne ironije orisala marsikatero aktualno početje, nam odprla nova obzorja v življenje in njegovo nadgradnjo, ljubezen. Besedilo in glasbo je napisal sam, k aranžmaju pa je zopet, kot pri mirovniškem singlu Vija vaja ven, pripomogel mariborski multiinštrumentalist ter producent Denis Horvat – Duki.

Hamo: “Naša kultura je na pragu izumrtja. Z njo umiramo vsi in  marsikdo izmed nas se tega ne zaveda. Treba je reagirati. Rokenrol je lahko upor, lahko pa ga interpretiramo s pomočjo manj znanega pojma, Odgovornosti. Želimo, da se ljudje začnemo zavedati odgovornosti, ki jo imamo do okolice, do ljudi, do planeta, do ljubezni, do vsega kar nam je bilo podarjeno. Gremo se igrat boga, je himna odgovornosti.”

HAMO & TRIBUTE2LOVE – Gremo se igrat boga Hamotribute2loveGremoseigratboga.mp3