Folk idoli s skladbo Rada živim
12. junij, 2013
Še dober teden do festivala GorA RockA
13. junij, 2013

Happy Ol’ McWeasel v adrenalinskem naletu na domačih in tujih odrih

Foto: Bojan Atanaskovič

Foto: Bojan Atanaskovič

Ko smo že misili, da so Happy Ol'McWeasel, energični in poskočni keltski punk rokerji s smislom za humor in dobre izdelke, po uspešnem praznovanju St.patricks dneva kot njihovi najbolj zvesti privrženci podlegli pivskim hlapom in naporom ob predstavitvi sarkastično zabavnega Good Deeds videospota, so te dni usekali z napovedjo serije nastopov doma in na tujem.

Pretekli vikend so ponovno napolnili baterije, bili so na terenu, kjer se najbolje znadejo. Tokrat so s poskočno in veseljaško godbo doprinesli k odličnemu vzdušju pri odprtju pivovarne Bevog, ki leži onstran meje, le streljaj od slovenske Gornje Radgone. Hote ali nehote se jim na odru vedno pridruži veseljaška družba, ki išče športne vzore pri poletih v Planici, le da so pristanki morda kdaj trši, nikdar pa zaradi le-teh ne izpustijo nadaljevanja poletne sezone. 
 
Prejšnji konec tedna so Happy Ol'McWeasel nastopili na odru tradicionalnega študentskega festivala Dnevi mladih in kulture v Velenju (1.6.2013). Preko poletja bodo CD prvenec No Offence in nekaj novejših pesmi predstavljali na seriji nastopov, med katerimi velja omeniti domače: Gora Rocka, Žalsko noč mladih, Festival Lent v Mariboru, Schengen festival, ribniški Alternativa 2013 in Poletno sceno v Novi Gorici, na tujem pa so napovedani kot nosilci festivala na italijansko-tirolskem srednjeveškem festivalu Highland games v Brunecku (6.7.), nadaljevali bodo na nemškem Breitinga festivalu (Breitungen, 13.7.), pričakujejo pa jih tudi na belgijskem Swingin' Hulsen festivalu (Balenu, 3.8.). Kot zanimivost – v Belgijo se bodo oboroženi s posebno hmeljevo energetsko pijačo podali direktno po nastopu na Schengen festivalu, kjer bodo v noči iz petka na soboto nastopali za kom drugim, kot za Hladnim Pivom ob drugi uri ponoči.  
 
Fantje še vedno uspešno predstavljajo svoj tretji videospot za pesem Good Deeds, ki je bila tudi popevka tedna na Valu 202. Pesmi ni mogoče najti na uspešnem prvencu No Offence iz leta 2012, saj fantje na ta način napovedujejo, da so pričeli z ustvarjanjem novega albuma, ki naj bi ga dočakali še do konca leta 2013 ali takoj v letu 2014. Delo jim gre vsaj zaenkrat, tako pravijo, odlično od rok, trenutno pa so v nizkem štartu za koncertne nastope, na katerih vedno pokažejo, kaj je prava štajerska čaga. Če jih vidite, jih pocukajte za rokav in raje kot za podpis, povabite na osvežujoč hmeljni napitek.