Rock večer Srce nam še vedno igra
20. november, 2013
Foto: Katja Gaspari Leben
Zlatko z novim videospotom za Uop Uop
21. november, 2013

Hellcats z novim singlom Divja pot

Foto: Dejan Nikolič

Foto: Dejan Nikolič

Dekleta so pred kratkim izdale prvo samostojno ploščo Divja pot, s katero so se vpisale tudi v zgodovino slovenske rock glasbe, saj to doslej še ni uspelo nobeni ženski glasbeni skupini.

Ploščo, ki je požela in še žanje pozitivne kritike pri nas in jo ima v svoji zbirki že skoraj sleherni ljubitelj tovrstne glasbe, punce predstavljajo po Sloveniji in tudi na Hrvaškem, kjer so napolnile kultno zagrebško koncertno prizorišče Močvara.
 
Tudi na naši nacionalki so v oddaji Zaigraj še enkrat sam navdušile gledalce, ko so skupaj z godalnim kvartetom v živo predstavile svojo skladbo Divja pot, vodja skupine Saša Zagorc pa je bila z Miranom Stanovnikom tudi gostja oddaje. 
 
HELLCATS – Divja pot hellcatsDivjaPot.mp3
 
Po vsem tem pa punce ne bodo spale na lovorikah, že konec meseca se namreč odpravljajo v tujino. Natančneje na turnejo po Italiji, ki bo po lanskoletni turneji po Rusiji njihova druga turneja in hkrati prva po zahodni Evropi. V Milanu bodo s promocijo albuma v angleškem jeziku, 28. novembra začele niz koncertov pri naših  sosedih, ki jo bodo nato nadaljevale po vsej padski nižini. Veliko italijanskih agencij se tudi ponuja za zastopanje četverice na velikem italijanskem trgu in kot kaže bodo naši zahodni sosedje kmalu plesali po slovenskih rokenrol ritmih.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.