Gušti z novim singlom Nova dvajseta
5. september, 2013
Foto: Katja Gaspari Leben
Zlatko predstavil videospot Princi Fužinci
5. september, 2013

Hex in Red five points star predskupini Manu Chau

Le še šest dni nas loči do najbolj energičnega pop-rock koncerta letošnje jeseni. Manu Chao in njegova spremljevalna skupina La Ventura sta ponovno dvignila na noge vso Slovenijo in ob premajhni dvorani se je organizator že pred časom odločil koncert uporniško-romantičnega trubadurja z velikim srcem preseliti pod zvezde, na glasbeno še nedotaknjeno prizorišče pred ljubljansko Cvetličarno. 

Med koncertom se bodo na odru predstavile tudi nekatere domače nevladne organizacije, izkupiček od prodaje koncertnih spominkov pa bo v celoti doniran eni od dobrodelnih organizacij. Podrobnosti o tem vam izdamo v naslednjih dneh, zdaj pa je čas, da razkrijemo domači predskupini, ki bosta nastopili z velikim Chaom.
 
Čeprav so se za to čast potegovali tudi največji domači bendi, se je organizator v sodelovanju z Manujevim menedžmentom odločil, da bosta koncert enega najbolj družbeno dejavnih sodobnih glasbenikov ogreli dve slovenski skupini. Skupina Red Five Point Star prazuje letos 15-letnico svojega delovanja, za seboj pa ima že lepo kilometrino, tudi po tujini, v njihovi glasbi pa se mešajo ska, swing, rockabilly, moderni jazz, kubanski ritmi in brazilska glasba z velikim odmerkom punk-rocka. Hex po drugi strani sodi med mlajše domače bende, ki jim težko najdemo kaj podobnega v širši regiji. Njihov zvok je mešanica elektronike, rapa, metala in punka, z odmerki drum & bassa, dubstepa in breakbeata, sodijo med najhitreje vzpenjajoče se bende v regiji, odre pa so si že delili s Prodigyji, Skrillexom in Pendulumom.