Foto: Tina Rus
Zaz prinesla ljubezen v Slovenijo
14. maj, 2012
Foto: Branka Istenič
Aperion koncertno tudi skozi poletje
14. maj, 2012

HEX predstavljajo svojo prvenec Elektromonster

Domača elektro-drum’n’bass-punk zasedba Hex predstavlja svoj prvenec z naslovom Elektromonster. Album lahko prosto poberete/pretočite na/z  www.hexband.comin zajema dvoletno ustvarjanje skupine in skladbe, ki jih je bilo do sedaj moč slišati le na nastopih.
Po dveh letih ustvarjanja so Hex izdali svoj prvi album z naslovom Elektromonster. Na album je uvrščenih 9 skladb, večino od teh smo do sedaj slišali samo na nastopih v živo, poberete pa ga lahko brezplačno na uradni spletni strani www.hexband.com.
Elektromonster je sinonim za vse večji vpliv medijev in kontrolo, ki preži na nas že na vsakem koraku. Žanrsko se razprostira vse od drum’n’bassa in breakbeata pa do dubstepa, rapa in punka. Ideja je jasna: od sebe oddati eksplozijo energije, ki bo zasukala množice za 360 stopinj. Na albumu sta
poleg avtorskih skladb tudi dve sodelovanji. Za skladbo Neverending Void je svojo podlago oddal Proteus Noir, obalni elektro-industrialec, ki je v tujini prejel že več nagrad in zložil remikse za imena, kot so Nine Inch Nails in Marilyn Manson. Za Last Goodbye pa je orkestralne elemente
pripravil New Yorški producent Ackute.
Po uvrstitvi na Slovenski teden glasbe 2012 se skupina Hex že pripravlja na nastope v živo z bobnarjem in kitaristom.
NASTOPI HEX:
26. maj, Arrigoni Izola: Mladostni Dan
1. junij, Paintball Hrvatini (Ankaran): Semi Pro Fest
22. junij, Lent Festival (Maribor): Večerov oder (+ SKINDRED, UK)

Domača elektro-drum’n’bass-punk zasedba Hex predstavlja svoj prvenec z naslovom Elektromonster. Album lahko prosto pretočite z njihove spletne strani in zajema dvoletno ustvarjanje skupine in skladbe, ki jih je bilo do sedaj moč slišati le na nastopih.
Po dveh letih ustvarjanja so Hex izdali svoj prvi album z naslovom Elektromonster. Na album je uvrščenih 9 skladb, večino od teh smo do sedaj slišali samo na nastopih v živo, poberete pa ga lahko brezplačno na uradni spletni strani www.hexband.com.

Elektromonster je sinonim za vse večji vpliv medijev in kontrolo, ki preži na nas že na vsakem koraku. Žanrsko se razprostira vse od drum’n’bassa in breakbeata pa do dubstepa, rapa in punka. Ideja je jasna: od sebe oddati eksplozijo energije, ki bo zasukala množice za 360 stopinj.

Na albumu stapoleg avtorskih skladb tudi dve sodelovanji. Za skladbo Neverending Void je svojo podlago oddal Proteus Noir, obalni elektro-industrialec, ki je v tujini prejel že več nagrad in zložil remikse za imena, kot so Nine Inch Nails in Marilyn Manson. Za Last Goodbye pa je orkestralne elementepripravil New Yorški producent Ackute.

Po uvrstitvi na Slovenski teden glasbe 2012 se skupina Hex že pripravlja na nastope v živo z bobnarjem in kitaristom: 26. maj, Arrigoni Izola: Mladostni Dan; 1. junij, Paintball Hrvatini (Ankaran): Semi Pro Fest;  22. junij, Lent Festival (Maribor): Večerov oder (+ Skindred, UK)


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.