»Senca zgine med dlani, zabriše svojo sled…«
14. julij, 2013
Foto: Žarjavisti
Pelhan z novim videospotom za skladbo Okrog najine osi
15. julij, 2013

Hugh Laurie prihaja v Ljubljano

Hugh Laurie, vsem dobro poznan kot godrnjavi in cinični televizijski zdravnik Dr. House, prihaja v Ljubljano! V sklopu evropske turneje ob izidu albuma Didn’t it rain se bo skupaj s skupino The Copper Bottom Band predstavil tudi občinstvu v Križankah, kjer bo nastopil v sredo, 24. julija.

Hugh Laurie nima samo izjemne igralske kariere ampak slovi tudi kot odličen glasbenik. Samouk na klavirju, ki ga igra že od malega, je leta 2011 izdal uspešen prvenec Let them talk, ki vse od izida zaseda najvišja mesta svetovnih blues lestvic ter je glasbene kritike in javnost navdušil s svojim neworleanškim bluesom. Maja letos je izšel njegov drugi album Didn't it rain, s katerim se od zvokov New Orleansa oddaljuje proti glasbi osrčja juga ZDA. Tudi drugi album vključuje priredbe blues skladb, med drugimi skladbe pionirjev bluesa, kot sta W.C. Handy (St Louis. Blues) in Jelly Roll Morton (I Hate A Man Like You), ter novodobnih izvajalcev, kot sta Dr. John (Wild Honey) in  Alan Price of The Animals (Changes).
 
"Odločil sem se, da bom šel dlje, globlje v gozdove ameriške glasbe, nad katero sem se navduševal že kot otrok," razlaga Hugh. "Dlje kot grem, bolj sem začaran – začarala sta me tako glasba kot ljudje, s katerimi sem imel čast sodelovati."
 
Tudi pod produkcijo drugega albuma se podpisuje Joe Henry (večkratni dobitnik nagrade Grammy), Didn't it rain pa je bil posnet januarja letos v losangeleškem studiu Ocean Way Studio. Dopolnjen s srčnostjo in dovršenostjo spremljevalne zasedbe The Copper Bottom Band – Jay Bellerose, Kevin Breit, Vincent Henry, Greg Leisz, Robby Marshall, David Piltch in Patrick Warren ter Elizabeth Lea in Larry Goldings – vsebuje tudi nekaj glasbenih sodelovanj (gvatemalska kantavtorica Gaby Moreno in soul pevec Jean McClain, ki je v preteklosti sodeloval z raznolikimi izvajalci, kot sta Jimmy Cliff in Sheryl Crow). Na albumu Didn't it rain se kot posebni gost pojavi tudi z grammyjem nagrajeni blues glasbenik Taj Mahal (vokal v priredbi skladbe ameriškega jazz glasbenika Little Brother Montgomery-ja Vicksburg Blues).