Foto: Marko Ocepek
Skupina Šank rock gre naprej
2. september, 2014
Maraaya z novim singlom Lovin’ me
8. september, 2014

Il divo ta mesec v Ljubljani

26. septembra 2014 se v Ljubljano vrača vokalna superskupina Il Divo, ki je slovenskim poslušalcem zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je pri nas nastopila že trikrat, vsakič pred polno dvorano. 

Dvakrat so razprodali veliko tivolsko dvorano, leta 2012 pa napolnili dvorano v Stožicah, kjer bodo navduševali tudi letos. Zanimivo pa je, da jih na Slovenijo ne vežejo le trije uspešni koncerti, saj so videospot za svojo prvo uspešnico Regresa a mi (Unbreak My Heart), posneli pri nas v Piranu!
 
Il Divo z aktualnim albumom A Musical Affair: The Greatest Songs of Broadway Live obeležuje 10 let sodelovanja, saj že od leta 2003 z nezmanjšano kakovostjo in izvedbeno močjo navdušuje poslušalce po vsem svetu. Kvartet, ki ga je ustvaril svetovno znani glasbeni manager Simon Cowell, sestavljajo ameriški tenorist David Miller, francoski pop pevec Sébastien Izambard, španski baritonist Carlos Marín in švicarski tenorist Urs Bühler. 
 
Tokratni koncert bo, poleg njihovega železnega repertoarja največjih uspešnic, v znamenju glasbe iz muziklov. Na albumu A Musical Affair: The Greatest Songs of Broadway Live je namreč zbranih 12 pesmi iz nekaterih najbolj znanih broadwayskih uspešnic (Fantom iz opere, Mačke, Zgodba z zahodne strani, Nesrečniki, Levji kralj …), med njimi pa je tudi pet zanimivih duetov s tako raznovrstnimi izvajalci, ko so: Barbra Streisand, Kristin Chenoweth, Nicole Scherzinger, Michael Ball in Heather Headley.
 
Il Divo, ki so prodali že več kot 26 milijonov albumov, se bodo v Ljubljani predstavili v okviru svetovne turneje A Musical Affair, ki so jo začeli ob izidu albuma z njihovim prvim nastopom na brodwayskem odru.