Victory z novo skladbo Skupaj s teboj
8. julij, 2014
Die Hamsters ob izidu albuma s singlom Today OK
8. julij, 2014

Inmate najavili turnejo s Sonic Syndicate

Svoj novi album Tree of Life, katerega izid napovedujejo letos jeseni, bodo Inmate lahko predstavili širnim množicam po vsej Evropi, kot predskupina svetovno znani švedski skupini Sonic Syndicate.

Velenjčani imajo za sabo kar nekaj gostovanj v tujini, med drugim nedavno tudi kot predskupina svetovno znane ameriške metal skupine Hatebreed. Njihov prvenec Free at Last je prejel številne odlične recenzije tako domačih kot tujih medijev. 
 
Inmate se s svojo udarno energijo jeseni odpravljajo na turnejo s Sonic Syndicate, priznano in večkrat nagrajeno švedsko metal skupino. Fantje so veseli, da jim je dogovor za turnejo po več poskusih vendarle uspel in si obetajo pozitivnih izkušenj.  
 
Predstavitveni koncert novega albuma Tree of Life načrtujejo po vrnitvi s turneje, in sicer 7.11.2014 v velenjskem eMCe placu.
 
Sonic Syndicate so se prebili iz glasbenega podtalja leta 2007, ko so pod okriljem založbe Nuclear Blast izdali svoj drugi album »Only Inhuman« in leto kasneje z odlično sprejetim albumom Love and Other Disasters (2008). Prejeli so več nagrad za najbolj prodorno metal skupino – dvakrat  Best Newcomer na  Swedish Metal Awards, ter na Bandit Rock Awards in najboljša švedska skupina leta 2010. Z albumom We Rule the Night so dosegli zlato ploščo, katero je spremljala velika marketinška kampanja po svetu, z intenzivno  in skupaj dve leti trajajočo turnejo. Razumljivo, skupina si je vzela premor vse do zdaj, ko se v velikem stilu in prenovljeno zasedbo vrača z novim albumom. Jeseni sledi koncertna turneja po Evropi, na kateri jih bodo spremljali tudi prodorni in v tujini že večkrat opaženi slovenski metalci Inmate.
 
V domačih logih jih lahko slišite v živo v klubu Mojo (Kanal ob Soči – Ročinj), v petek, 22. avgusta. Gre za koncert, ki je bil v preteklosti prestavljen zaradi slabega vremena, Inmate pa bodo zaigrali celotni koncertni repertoar, med drugim tudi skladbe iz prihajajočega albuma.