Popdesign2
nagrada: Z ZAROLAJ.SI NA 25. OBLETNICO SKUPINE POP DESIGN
14. september, 2010
jadranka2_foto_peter_kostrun
mp3: Novi singel: JADRANKA JURAS – KO SE SPET SREČAVA
15. september, 2010

intervju: KATJA FAŠINK

Katja__Rok_foto_Matjash_Fartek

Glasbena pot Katje Fašink se prične v oddaji Zvezde pojejo, ko sta zapela skupaj z Raayem. Od takrat se vse odvija hitro – singli, videospoti, nastopi, intervjuji… Lahko rečemo, da jo sedaj čaka največji preizkus v njeni glasbeni karieri. Skupaj z Rokom Ferengjo bosta nastopila na letošnjem festivalu Slovenska popevka. V klepetu smo se dotaknili tudi Popevke, poleg tega pa smo se na hitro sprehodili skozi zadnji dve leti. Tudi polena, ki jih je dobila pod noge smo zložili.

Katja__Rok_foto_Matjash_Fartek


zarolaj.si:
Katja vaša glasbena pot se pravzaprav začne v oddaji Zvezde pojejo. Je bila odločitev, nastopiti v oddaji ali ne, težka?
Katja: Zagotovo težka, ker sem veliko raje v ozadju kot pa na odru. In bila je prelomna odločitev, namreč od takrat dalje sem mnogo več na odru, kakor za njim. Ničesar v življenju ne počnem zato, da bi komu kaj dokazala. Se opravičujem izrazu, ampak gladko se mi j… kaj si kdo o meni misli. Taka kot sem sem.

zarolaj.si: Potem se je vse odvijalo hitro. Najprej skladba Nikoli, kasneje sodelovanje s SoulGreg-om v skladbi Odhajam zdaj in tako naprej do vaše zadnje skladbe Lutka.
Katja: Karkoli v življenju počnem, želim početi profesionalno. Nič na pol. Zato sem pri izdaji singlov hitra, prav tako tudi pri izdaji spotov. Želim pokazati, da svoje delo poznam, želim biti v samem vrhu. Pa tudi zelo hitro sem prišla do Slovenske popevke, praktično v letu in pol glasbene kariere, kar si štejem v posebno čast.

zarolaj.si: Za vsako skladbo ste posneli tudi videospot. Kljub temu, da trenutno ni veliko oddaj na televiziji, kjer bi se le-ti lahko predvajali. Je snemanje videospotov smiselno?
Katja: Sploh ne, zato jih v prihodnosti tudi ne bom več tako pogosto snemala. Dejstvo je, da upaš, da boš, ker boš naredil hudo kvaliteten spot predavajan, pa ni tako. Pomembnejše je koliko kosilc poješ z urednikom tiste televizije, sama pa nisem taka… ne da se mi. Mi pa je v uteho, da so moji spoti vrhunski in zagotovo bom še kakšnega posnela. Zadnji Lutka je zelo nizkoproračunski, vse v moji lastni režiji, a hkrati kvaliteten, tak pa bo zagotovo tudi naslednji. Glede na (ne)predvajanje spotov na slovenskih televizijah in v dobi pomanjkanja glasbeni oddaj, ki bi skrbele za rotacijo le-teh, je tudi snemanje visokoproračunskih spotov postalo nesmiselno.
{loadposition katja1}
zarolaj.si: Mnogi so, sploh v samih začetkih vaše kariere, dvomili v vas. Ste tudi zato sprejeli izziv in se z Rokom Ferengjo prijavili na Slovensko popevko?
Katja: Kje pa. Ničesar v življenju ne počnem zato, da bi komu kaj dokazala. Se opravičujem izrazu, ampak gladko se mi j… kaj si kdo o meni misli. Taka kot sem sem. In nič drugačna ne bom. Z Rokom sva posnela odličen duet in ga bova predstavila ljudem, ki cenijo dobro glasbo, jaz pa bom seveda dvomljivcem zaprla kljunčke, ampak žal ne za dolgo. Celo življenje živim v krogu obrekovanja in to se ne bo spremenilo. Ni lahko, je pa edina možnost, ki mi ostaja. Drugih ne morem spremeniti, lahko samo sebe.  

katjarok_foto_matjash_fartekzarolaj.si: Kaj lahko od vajinega nastopa pričakujemo? V vajino stilsko usklajenost verjetno ne gre dvomiti?
Katja: Vsekakor bova usklajena. Elegeantna in lepa. Midva sva lep par… mar ne? Odpela bova dober komad, to je pa tudi vse. Ne bo nobene scenografije, nobenih plesalcev, midva sva dovolj. Ko imaš dva simpatična človeka, ki imata dober komad, takrat sta onadva dovolj. Naj nama prisluhnejo 🙂

zarolaj.si: Glede na to, da se kot pevka v glasbenih krogih pojavljate zadnji dve leti; je bilo v začetku veliko polen pod nogami?
Katja: Seveda. Ampak če vzameš dovolj velik zalet jih preskočiš in tako polena ostanejo kjer so, ti pa greš čeznje… Dejstvo je, da v takem primeru tisti, ki jih postavi, izgubi več energije kot ti. Nisem najboljša v petju, niti v podjetništvu, niti v materinstvu, niti v partnerstvu, sem pa zagotovo zmagovalka v preskakovanju polen. Nepremagljiva!Zarolaj.si je edini portal za katerega sploh pišem blog ter zagotovo edini portal, ki ga z veseljem prebiram vsak dan. Hvala, ker obstajate!

zarolaj.si: Na Zarolaj.si je možno zaslediti tudi blog zapise z vaše strani. Torej je tudi vaše mnenje, da slovenski glasbeni prostor potrebuje medij namenjen izključno slovenskim glasbenikom?
Katja: Absoultno in Zarolaj.si je edini portal za katerega sploh pišem blog ter zagotovo edini portal (poleg Ekskluzivno.si seveda, ki je portal Agencije Ekskluzivno, ki stoji trdno za mano in skrbi za mojo promocijo), ki ga z veseljem prebiram vsak dan. Hvala, ker obstajate!

Foto: Matjash Fartek


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.