gr2009
nagrada: ZNANI NAGRAJENCI: GORA ROCKA, Šentviška planota, 24. – 27. junij
23. junij, 2010
tangels
mp3: Novi singel: DEFMEN FT. TANGELS – KAJ IN KAM (REMIX)
24. junij, 2010

intervju: PRED FESTIVALOM GORA ROCKA 2010

Pred pričetkom festivala GorA RockA smo na klepet povabili Sonjo Črv, predstavnico za stike z javnostjo na omenjenem festivalu. Glede na to, da smo tik pred otvoritvijo festivala, so glavne organizacijske zadeve za njimi.

zarolaj.si: Jutri, 24. junija, ob 19h se začne šesti festival GorA RockA, ki bo letos štiri dni obiskovalce razvajal z dobro rock glasbo. Kako to, da ste se odločili festival podaljšati še za en dan? Je želja po količino rocka prevelika ali je to posledica izredno velikega odziva na natečaj, na katerega se je prijavilo lepo število skupin?
Sonja: Ideja je padla enkrat vmes, ko je bilo prijavljenih že kar nekaj bendov in ko smo se pravzaprav začeli zavedati, da je GorA RockA LAHKO pravi festival. Tako je bilo samo še treba upoštevati mnenje večine, ki je povedalo, da smo pripravljeni na še en izziv. In če ne poskusiš, ne veš. Za to odločitev nam ni žal, pravzaprav vsi komaj čakamo, da vidimo kakšen spektakel bo prineslo naše trdo delo in prizadevanje skozi celo leto.

zarolaj.si: Poleg velike količine rocka pa obiskovalcem ponujate mnogo dodatnih aktivnosti. Kampiranje je brezplačno, jutranja kavica tudi. Kaj bodo obiskovalci še lahko počeli med jutrom in večerom?

Sonja: Že dopoldne se bodo željni zabave lahko začeli udeleževati različnih aktivnosti, saj je ta čudovit košček narave kot nalašč primeren za to. Letošnji dnevni program so njegovi ustvarjalci poimenovali STAP, obiskovalci pa se bodo lahko pomerili tako v kvartopirskih sposobnostih,  strateškemu mišljenju kot tudi v hoji po vrvi (res je, adrenalina ne bo manjkalo), tisti, ki ste zamudili prijavo na Slovenija ima talent, pa boste to željo lahko uresničili tudi tukaj-letošnji program obljublja tudi izbor za talente. Seveda pa puščamo besedo tudi našim obiskovalcem, za katere verjamemo, da imajo ogromno dobrih, utrganih, domiselnih idej za stvari, ki si jih želijo početi-prostor je kot nalašč za to! 🙂

zarolaj.si: Vsakoletna nota festivala GorA RockA je dobrodelnost. Kam boste letos namenili zbrana sredstva?

Sonja: Tako izkupiček glasovanja za prijavljene skupine, kot tudi celoten izkupiček festivala gre v dobrodelne namene. Izkupiček iz glasovanja smo namenili Maši Topler, kateri je mladost prekrižala bolezen, izkupiček celotnega festivala pa gre za obnovo vlečnice smučišča na Ponikvah, del za obnovo strešne kritine mladinskega centra na Prapetnem Brdu, del pa za obnovitev trga na Šentviški Gori. Poleg tega, pa bomo tudi letos zbirali zamaške, tokrat za Mijo, zato pozivamo obiskovalce naj doma pobrskajo in prinesejo zamaške na festival, kjer jih lahko pri vhodu oddajo.

zarolaj.si:
Na katere skupine bi stavili na letošnjem festivalu? Poleg Tinkare Kovač, skupine Rudi & The Cool Vibes in Dan D je verjetno še kar nekaj zasedb, za katere ste posebej veseli, da bodo nastopile?
Sonja: Veseli smo čisto za vse predstavnike, tako za tiste, ki jih je občinstvo izglasovalo samo in tako pokazalo, kaj si želijo poslušati na letošnjem festivalu. Prav tako smo več kot zadovoljni, da nam je letos uspelo festival popeljati mednarodno, saj bomo na odru videli predstavnike iz vseh sosednjih držav. Tudi najavo vseh ostalih skupin je občinstvo sprejelo z odobravanjem, zato mislim, da letošnji festival ponuja za vsakega nekaj in prepričani smo, da nam je izbor uspel.

zarolaj.si: Bi obiskovalce festivala opozorili na kakšne posebnosti pri varnosti? Kako je s prevozi, parkirišči, varnostjo?
Sonja: Na festivalu bodo urejena parkirišča za ljubitelje spanja na prostem, ter tudi za ostale-pri tem pozivam vse, da se ravnajo po navodilih redarjev in jih upoštevajo. O vsem, kar je dobro vedeti, si lahko preberete tudi na spletni strani www.gorarocka.info.
Upam pa, da bomo z obiskovalci odlično sodelovali, zato da bo GorA RockA 2010 prijeten in nepozaben festival.
Se vidimo!

 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.