festiko06
novica: FESTIVAL FESTIKO 2011
8. julij, 2011
all4play06
novica: ALL4PLAY USPEŠNO NA SPLITSKEM FESTIVALU
8. julij, 2011

intervju: RECYCLEMAN

recycleman06

O pokopu legendarnega Aliena reinkarniranega v RecycleManu, epskih žurih DJ Pohe v zlati dobi Gaviolija, poklonu Umeku, bratenju z Guštijem, Matthewom Hoagom in Beltekom ter revolucionarnih načrtih ob Evoluciji po Paulu van Dyku. V soboto 16. julija se bo ob veliki vrnitvi Paula van Dyka v Ambasado Gavioli, desetletje po enem najboljših žurov v zgodovini izolske lepotice, tudi Dalaj vrnil na plesišče, kjer sta z Jamirkom pred debelim desetletjem koreninila domačo drum & bass sceno.

recycleman06


Zakaj si pokopal Aliena, legendo slovenskega hiphopa in alter scene?
RecycleMan: Glasba Aliena je zapis nekega časa, generacije devetdesetih. Po svoje me izjemno veseli, da je šla mladina z zvokom naprej, kar pa ne velja nujno za žive nastope. Kar opažamo z ekipo glasbenikov s katerimi nastopam, pa ne govorim iz ega, je, da smo izjemni v izvedbi in zvoku. Ko pridemo z našim funkom naredimo live duck sauce na vegetarianski podlagi in zapečemo burek v ueber subsonic pizza hut, kar potrjujejo redna povabila na nastope. Po domače: We kick ass like donkey! A Alien izven Slovenije ne pomeni nič in ker gre za izjemno uporabljeno ime, kot na primer Alien Ant Farm, Mr. Alien, DJ Alien, pa seveda filmska franšiza in tako naprej, sem se tudi zaradi tega odločil pokopati tega tujca.

Če nastaviš ogledalo današnji sceni – je še leva? Jan Plestenjak, ki smo se mu vsi smejali, je danes vrh popa, koketira z orkestri, milanskimi studii in svetovnimi trendi.
RecycleMan: Morda res, a Jan še ni nastopil na festivalu Lent, ki je rezerviran za glasbeno elito. Koketiranje s prodajo krompirčka v fast food restavracijah je obrtniška dejavnost, kar me osebno, kljub prodajanju Bureka, ni nikoli zanimalo. Celo na bencinskih črpalkah mi uslužbenke pojejo slavo v smislu, da ne zmorejo osladnosti Janove produkcije itd. Sicer sva z Janom osebno zakopala bojno sekiro, so pa potožili glasbeniki, da jim je težko štancati honorarje na takšnih nastopih, kot so njegovi.

dalaj27

Kaj prinaša glasbeno svežega na sceno RecycleMan, v čem se odmika od Aliena?
RecycleMan: Ker sem vegetarijanec, bom mešano na žaru preskočil, a stilska pestrost v zvoku bo velika. Pomembna bo nevezanost na slovenščino v tekstovnem smislu, saj bodo teksti poleg angleščine še v srbosanskohrvaščini in italijanščini. RecycleMan bo z lahkoto recikliral od funka do punka. Predvsem pa bo gojil globalen elektronsko obarvan sound. Smo v dobi iPadov, GPRsov, plejstejšnov, skuterjev in avtomobilov na alternativni pogon. Če sem imel v Indiji že tri leta avtomobil na električni pogon, vsekakor ne morem v Sloveniji furat retro rap in se igrat človek ne jezi se?

Je RecycleMan didžej, performer, bend, multimedijski projekt, performans ali pa preprosto kar nekaj …?
RecycleMan: Kar nekaj vsega tega. Naša dežela je fantastičen poligon za izobrazbo in kaljenje v vseh možnih poklicih in profesijah. Tako sem kot RecycleMan v eni osebi booking manager, administrator, tajnik, PR, logistik, stage-manager, asistent produkcije in šele na koncu artist, performer, DJ – kar je izven meja naše dežele redko in sploh so vsi glasbeniki, didžeji idr. v profesionalnem izrazu artisti in ne vse od prej naštetega. Včasih to lahko tudi stane premoženj, ko niso recimo še svoji administratorji. No, pri nas smo vajeni “multitaskinga” in se lažje znajdemo v tistem, kar imamo zares radi. Pač, lajf ni le lahkoten vetrc čez planjave. Sicer je pa ekipa RecycleMana širša,


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.