Alya iz dnevne sobe s skladbo A veš
1. april, 2020
A Day in Venice z novim singlom Vampires in prihajajočim albumom Lights
1. april, 2020

Ivč z novim singlom in rap albumom

Ivan Razbornik, bolje poznan tudi kot reper IVČ je umetnik iz koroškega društva DNEVNA SOBA STUDIO. Društvo ima kar 11 članov, in sicer: IVČ, Gregor Rutnik Miškovič GREX, Marko Marin NIGHT-M, Gorazd Čekon ČIKO, Kevin Rozman SCOUT, Kevin Gros ZERO, Matjaž Rus RUSI, Tadej Tamše TAMŠE, David Razbornik DEYF, Igor Vrečko IGGY in Mitja Miklav MAUS.

Z glasbo se ukvarja že od malih nog. Vse od končane glasbene šole Fran Korun Koželjski v Velenju, kjer je kot otrok igral klavirsko harmoniko pa do rock benda SAMSARA, v katerem je prevzel vlogo bobnarja ga je pot pripeljala v hip hop vode, kjer trenutno z 11 člansko ekipo podpirajo in ustvarjajo glasbeno sceno. V prostem času rad piše besedila, igra kitaro, dela instrumentale in seveda repa. Po poklicu je organizator poslovanj v gostinstvu in turizmu in trenutno dela kot barista v mestni kavarni Šoštanj.

Z društvom DNEVNA SOBA STUDIO so se prvič predstavili že leta 2014 z skupinskim mixtapom “KOROŠKA NAPADA”, takrat se je vse skupaj šele začelo. Leta 2015 je Ivč sodeloval na projektu pod vodstvom Marko NIGHT-M Marin z naslovom “MOJ NAČIN”, leta 2016 je sodeloval na GREX-ovem mixtapu “TRENING”, leta 2017 je izdal svoj prvi izdelek “IVČTAPE”, dve leti kasneje pa se je že pojavil še drugi album z naslovom “IVČTAPE VOL. 2”. Hkrati pa je sodeloval tudi na prvencu od Kevina Rozmana – SCOUTA, in sicer “ILUZIJE”. Albuma sta bila izdana istočasno v septembru 2019.

Pred kratkim je izdal svoj drugi solo abum z naslovom IVČTAPE VOL. 2.

Album ni opredeljen tematsko, sam so teme zelo raznolike, od vsakdanjih, do političnih, do ljubezenskih, resnih in tudi humorističnih pesmi. Album, na katerem je kar 20 skladb, je produciralo vse skupaj 10 producentov, sneman je bil v dveh studiih, sodelovalo pa je tudi več umetnikov iz različnih koncev Slovenije. To so Maša Jakopič, Klara Klasinc KLARITY, Tomaž Dornik SLICK, Miha Dobnik EMDI, Igor Kuna KUNA, Aljaž Šešo ŠEŠO in Mišel Ristov AMO.

Skupaj je bilo posnetih tudi 5 video spotov, in sicer SPREMEMBE, KADILEC, FIRE, V ČASOPISU in IVČTAPE part 2, lyrics video za skladbo z naslovom MOJ SVET, in risana animacija za skladbo z naslovom NORE SANJE.