Smaal Tokk in Nula Kelvina v singlu Položnice
9. oktober, 2013
Maksim Mrvica s tremi koncerti v Sloveniji
9. oktober, 2013

Izdaja knjige o glasbi Ota Pestnerja

Foto: Andrej Maver

Foto: Andrej Maver

Naj se imenuje Ciganska kri! je avtorju knjige Mateju Krajncu, sicer piscu, publicistu, prevajalcu in glasbeniku, avtorju več strokovnih knjig o zgodovini popularne glasbe, protagonist pričujoče knjige sporočil letos poleti, ko je rokopis bil že zaključen, naslovi pa so na papirju bili zapisani z oznako "delovni".

Oba sta se strinjala, da ime te popevke, ene njegovih največjih uspešnic, idealno in celovito povzema njegovo življenjsko in glasbeno pot: privrženost glasbi, petju, komponiranju, aranžiranju in tudi glasbeni zgodovini, ki jo še vedno navdušeno raziskuje. 
 
Knjiga je nastajala skoraj desetletje, avtorjevo druženje z glasbo in osebo Ota Pestnerja (ter New Swing Quarteta) pa traja še kakšno dekado (ali dve) dlje. Ciganska kri ni knjiga čenč ali škandalov, pač pa poglobljeno branje o glasbeni zgodovini, najprej Otovi, poleg tega pa še o poglavjih (popularno)glasbene zgodovine zadnjih petinštiridesetih let in več nasploh; kot tudi sicer velja za glasbeno pestrost in raznolikost tega, kar je Oto Pestner ustvaril do zdaj. 
 
Knjigi je v omejeni nakladi priložena tudi zgoščenka največjih uspešnic v koncertnih različicah; zgoščenka je na voljo na predstavitvah ali po naročilu na www.kudlema.com