foto: Polona Eržen
Kreslinovih 60
29. november, 2013
Foto: Tina Rus
Začetek 14. Festivala Stična z veliko dobre glasbe
29. november, 2013

Janez Bončina Benč in Big Band RTV Slovenija vabijo v Zlati zob

Foto: Stane Sršen

Foto: Stane Sršen

Janez Bončina – Benč je legendarni slovenski pop izvajalec. Njegovi projekti s skupinama Srce in September so ga za vedno zapisali v zgodovino slovenske popularne glasbe. 

Svoj prvi samostojni album je izdal leta 1983 te dni pa bo pri Založbi RTV Slovenija izšla njegova zadnja zgoščenka, tokrat kar s prestižnim Big Bandom RTV Slovenija, z naslovom Live in Mons.
 
Nov CD je začinjen z vsemi prepoznavnimi skladbami bogatega opusa Benča; Bendologija, Ta noč je moja, Maja z biseri, Gvendolina, Ob šanku, Kadar ognji dogorijo in druge. 
 
Orkester vodi Tadej Tomšič, priredbe pa so prispevali Tadej Tomšič, Grega Forjanič, Aleš Avbelj, Matjaž Mikuletič in Primož Grašič.
 
“To se mi zdi najbolj zrel album, ki sem ga naredil, saj so na njem vse ključne skladbe moje kariere z orkestrom. To je zaključek enega opusa in začetek novega, ki ga bom nadaljeval s Septembrom,” pravi glasbeni velikan Benč, ki s svojim prepoznavnim stilom, neizčrpno energijo in kvalitetnimi izvedbami zagotovo presega popularno žanrsko usmeritev in ga vsekakor lahko uvrščamo med najbolj kakovostne slovenske pop/rock/soul/jazz izvajalce.
 
Predstavitev novega projekta oziroma zgoščenke bo v sproščeni atmosferi dvorane Etno Kluba Zlati Zob v četrtek, 5. decembra 2013 ob 20. uri.