Jure Lesar predstavlja Parfum
20. maj, 2020
Eva Boto s kavča na koncerte
1. junij, 2020

Jazz Cerkno letos vabi v septembru

Ker festivala Jazz Cerkno ni bilo mogoče izvesti v načrtovanem terminu med 21. in 23. majem, so organizatorji letošnjo obletniško, 25. izdajo prestavili na september.

Festival bo potekal od 17. do 19. septembra 2020, …

… podroben program pa bodo najavili do konca junija. Organizatorji se bodo potrudili, da bodo program izvedli v enakem obsegu in obliki, kot je bil sprva napovedan.

Da pa v času prvotnega festivalskega termina ne bi ostali brez jazz glasbe, so v četrtek, 21. maja, v Kinu Šiška pripravili koncert s prenosom v živo. Za serijo spletnih koncertov pod imenom Štream, ki so jo zasnovali v Kinu Šiška, so izbrali zasedbo Oholo! (tudi sicer nastopajočo na letošnjem festivalu), ki bo predstavila pravkar objavljeni prvenec Mnogobolje (Zavod Sploh, 2020).

Oholo! …

… je sicer novejša zasedba, a v njej najdemo sama znana imena večinoma srednje generacije, dejavna v številnih jazzovskih, eksperimentalnih, alter-rockovskih in drugih zasedbah. Septet se posveča svobodnjaškemu jazzu z jasnimi navezavami na jazz tradicijo in tudi na tradicionalne godbe. Koncert bo mogoče spremljati prek platform Zoom, YouTube in Facebook.