Banditi in kamšt. Punk (še) ni mrtev!
19. oktober, 2014
Momento z novim albumom Karma reset
20. oktober, 2014

Jernej Zoran predstavlja video za singel Moj svet

Slovenski kitarist Jernej Zoran je s pevcem Matevžem Šaleharjem – Hamom posnel svoj osmi singl Moj svet, s katerim hkrati napoveduje izid novega albuma. 

Pesem je Jernej napisal na oddihu na Hvaru v Starem gradu, tako da se je Jernej tik pred izidom pesmi pošalil “da gre za pravo starogradsko pesem”.
 
Videospot vseeno niso snemali na čudovitih Hvarskih plažah, temveč je režiser videa, Goran Mikić, Jernejevo zgodbo posnel v Kulturnem domu na Mirni na Dolenjskem, kjer je Jernej odigral svoj zadnji koncert s svojo nekdanjo skupino Društvo mrtvih pesnikov.
 
Video sovpada z zgodbo pesmi o samozavestnemu posamezniku, ki živi na svojem ego planetu, zato je le Jernej edini in glavni akter v videu.
 
Vrhunski kitarist je na glasbeni sceni že drugo desetletje, koncertno kilometrino je že zelo mlad začel nabirati v številnih lokalnih zasedbah (Minister Gregor, Madžars, Tunke, Lucky Cupids). 
Leta 2001 je Jernej posnel prvi samostojni album z naslovom Avgustovski kosci, ki je naletel na odlične kritike tudi v tujini. Tri leta kasneje se je pridružil zasedbi Društvo mrtvih pesnikov (v nadaljevanju DMP), s katero je posnel album Vojna in mir. Pri tem projektu je sodeloval tudi kot avtor (singla Kisik in Superheroj). Leta 2009 se je odločil za nadaljevanje samostojne poti in zelo kmalu je luč sveta zagledal album Stratosfera.
 
Na koncertnih s spremljevalno zasedbo Ministrstvo resnice (Lara Poreber – vokal, Jernej Šuštaršič – klaviature, Sebastjan Podlesnik – bas, Miha Recelj – bobni) predstavlja predvsem avtorske pesmi.