Srečna mladina na nekdanji dan mladosti v SiTi teatru
21. maj, 2013
foto: Polona Eržen
Čarobnice Vlada Kreslina že na policah
21. maj, 2013

Joe Satriani prihaja v Ljubljano

V ljubljansko Cvetličarno že čez 4 dni, natančneje v soboto, 25. 5. 2013 prihaja vrhunski kitarski virtuoz Joe Satriani, ki je svetovno znan kot en izmed tehnično najbolj dovršenih in spoštovanih kitaristov v zgodovini rock glasbe. 

Joseph Joe Satriani, znan tudi pod vzdevkom Satch, se je resnemu igranju kitare zaprisegel pri svojih rosnih 14 letih. Nikoli ni skrival, da je inspiracijo iskal pri samem Jimmiju Hendrixu, všeč pa sta mu bila tudi Jimmy Page in Jeff Beck. Satriani je na začetku kariere svoje znanje in kitarske trike podajal mnogim. Seznam je dolg, na njem pa najdete imena kot so Steve Vai, Kirk Hammet (Metallica) in Alex Skolnick (Testament).

Sodeloval je z Mickom Jaggerjem na njegovi prvi solo turneji, z Deep Purple in številnimi drugimi. Po izidu nekaj vrhunskih albumov, se je leta 1996 prvič podal na turnejo v »zasedbi« G3, ki je požela velikanski uspeh po vsem svetu, videli pa smo jih tudi v Ljubljani. Po prodanih več kot 10 milijonih albumov, petnajstih nominacijah za nagrado grammy in neštetetih nagradah, Satriani še vedno premika meje sodobne kitarske rock glasbe. Tokrat končno spet v Ljubljani, s skupino, 25. 5. 2013 v dvorani MediaPark!

 
Satriani je pred nekaj dnevi izdal ploščo Unstoppable Momentum, pripravlja pa tudi retrospektivno zbirko skladb, ki naj bi tudi izšla še letos spomladi.