Prvenec Petre Ambrož z naslovom Lažje je vse
17. marec, 2020
San Di Ego vam ponujajo brezplačen prenos novega albuma Zdaj je čas
20. marec, 2020

Joker Out predstavljajo Vem da greš

Foto: Jan Pirnat

V dneh, ki kličejo po pozitivnih novicah, pošiljajo Joker Out v eter in na splet svež odmerek shagadelic rock ‘n’ rolla. Skladba in video ‘Vem, da greš’ napovedujeta skorajšnji izid prvenca ‘Umazane misli’, ki ga snemajo z Žaretom Pakom, bend pa že komaj čaka, da vam ga odigra tudi v živo.

Medtem ko koncertno življenje v Sloveniji stoji in vsi nestrpno čakamo, da se vrne v utečene okvire, skupina Joker Out pod taktirko prekaljenega producenta Žareta Paka pospešeno snema dolgometražni prvenec. Da pa se čakanje ne bo preveč vleklo, predstavljajo novo pesem in video ‘Vem, da greš’. Skladba je že na voljo tudi pri vseh ponudnikih za prenos in predvajanje digitalne glasbe.

“Pesem ‘Vem, da greš’ opisuje trenutek, ko se zavemo, da nas ljubljena oseba zapušča, pa vseeno iščemo načine, da bi to spremenili. Nastajala je dolgo, izvirno je bila zamišljena, kot počasna ljubezenska balada, ko pa je dobila še zvočno podobo, je nismo žačutili, kot bi si želeli, saj nekako nismo uspeli ujeti bistva našega zvoka. Zato smo se z Žaretom spustili v raziskovanje skladbe in njene dinamike ter prišli do formule, s katero smo jo uspešno pripeljali do cilja. Občutek in zvok sta končno postala Joker Out-ovska,” pravijo novi ljubljanski princi rock ‘n’ rolla.

Video je nastal pod režijsko in produkcijsko taktirko Marka Pirca (Studio 7), ki se je podpisal že pod spot hita ‘Gola’, od takrat naprej pa skrbi za koherentno video pojavnost benda na televiziji in spletu.

“Demo posnetek se mi je zdel epski, takoj sem začutil, da mora spot doseči nekaj, česar Slovenija še ni videla. Rad imam sveže in unikatne ideje, zato smo se z ekipo odločili, da poskusimo izpeljat nekaj novega. Slovenski vesoljski program me je že od nekdaj fasciniral, zato smo celotno zgodbo speljali okoli mladega astronavta, ki ga ujamemo v trenutnu, ko izve da gre na misijo v vesolje. Prva težava, s katero smo se srečali, je bila ta, da je projekt zaradi kompleksnosti postal ogromen produkcijski zalogaj in pri tem so nam na pomoč priskočili slovenski cenrer vesoljskih tehnologij – Center Noordung – KSEVT, Global Treatment Clinic, Pionirski dom, Utopia Film, NuFrame, Studio Cepelin in še mnogi drugi, ki so nam velikodušno pomagali na projektu,” povzame genezo mini filma režiser. Podrobnosti si poglejte sami, vam pa že zdaj lahko izdamo, da jim je na koncu uspelo v vesolje poslati prvi album slovenskih izvajalcev – ‘Umazane misli’.