Tilen Fortuna in Janez Rupnik v skladbi Kar je med nama
22. maj, 2013
Z nami brezplačno na koncert Severine
22. maj, 2013

José Carreras bo v Ljubljani nastopil s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija

Svetovno znani tenor bo v družbi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija znova nastopil v Sloveniji. Zaradi napovedanih nizkih večernih temperatur je na festivalu Glasbeni polet poletja sedeči koncert José Carreras z RTV Simfoniki prestavljen na 18. 7. 2013.

José Carreras je Ljubljano opisal kot živahno in prijetno mesto. Minilo je že kar nekaj časa, odkar jo je prvič obiskal, vendar se vanj rad vrača. "Ljubljana je zame posebno mesto," pravi José Carreras. Priljubljeni pevec se je za prihajajoči koncert odločil, da vsem svojim oboževalcem napiše zelo osebno sporočilo.
 
"Naj vam priznam, da enostavno obožujem slovensko občinstvo. Že na prejšnjih koncertih sem začutil posebno vez z vami. Ste dobrosrčni, polni entuziazma ter glasbeno izobraženi. V veliko čast mi je, da lahko ponovno nastopim za vas!"
 
"Na Ljubljano me veže tudi sodelovanje s fantastičnim orkestrom RTV Slovenija, s katerim sem februarja posnel nekaj pesmi za svoj novi album, ki bo izšel septembra 2013. Hvaležen sem, da sem lahko sodeloval z vrhunskim orkestrom, rezultat bo zagotovo odličen."
 
"Imam še en, zelo poseben in oseben razlog, zakaj mi je Ljubljana še posebej pri srcu. Moj zdravnik, dr. Ciril Rozman, je bil rojen v Ljubljani. Dr. Rozman, ki je pomemben član Carrerasove fundacije za zdravljenje levkemije, mi je, ko sem zbolel za levkemijo, rešil življenje. Je moj dober prijatelj, in kadarkoli obiščem Ljubljano, se spomnim nanj in na njegovo nesebično pomoč."
 
Slavnemu tenorju se bo na odru pridružila posebna gostja, sopranistka Simge Büyükede. Gostujoči dirigent pa bo David Giménez.
 
José Carrearas je prepričan, da bodo obiskovalci uživali v programu, ki ga je pripravil posebej za slovensko občinstvo. Mešanica opere, operete in strastne glasbe, kjer bo do izraza prišel mediteranski temperament. V vseh pesmih se prepletajo čustva, strast in srce, ki jih Carreras uspešno izrazi prek neverjetnega glasu.