Foto: Nejc Hötzl
Avven pred novimi izzivi
18. januar, 2013
Simon Urbas in skrivnostni Dnevnik
18. januar, 2013

Kačji Pastir na prvi LocalCoolTuri leta 2013

V soboto, 26. 1., se bo ob 21. uri začela prva LocalCoolTura letošnjega leta, na kateri bo nastopila priljubljena zgornje-savinjska zasedba Kačji pastirji in v drugo polovico sezone povedla uspešni koncertni cikel za mlade in obetavne zasedbe, ki nastaja v sodelovanju med klubom Local in Hišo kulture Celje.

Kačji pastirji so stari znanci slovenskih odrov, gostje televizijskih oddaj in festivalov. Blaž, Klemen, Aljaž in Matija so svojo glasbeno pot začeli v rodnih Lučah in po štirih letih ustvarjanja se lahko pohvalijo s številnimi dosežki ter gostovanji z domačimi in tujimi glasbenimi zasedbami in solisti, kot sta tudi Tony Cetinski in Riblja čorba. Nekaj singlov in videospot potrjujeta trud in delo skupine, ki navdušuje z energičnimi nastopi in zanimivo glasbeno govorico.

Do konca maja se v Localu obetajo še štirje koncerti z zasedbami Soundtopia (22. 2.), Take off (22. 3.), TCME (26. 4.) in 500m (18. 5.), poletni del koncertov v atriju Prothasijevega dvorca, kjer domuje ta znani celjski klub, pa bosta uvedla 4. mednarodni jazz festival DŽJEZZ 2013 in Battle of bands, kjer bodo tik pred začetkom poletnih počitnic nastopile 3 skupine po izboru občinstva.