Zoran Predin s singlom U mojim očima napoveduje nov album
24. september, 2013
Alex Volasko v novem singlu Kratek dih
25. september, 2013

Katarina Avbar predstavlja singel Sence in prah

S prvencem Beležnica se je Katarina Avbar, literarna komparativistka in glasbenica, idejna in programska vodja projektov Poslušaj in SiTi za dobro musko, predstavila kot sodobna kantavtorica z izredno subtilno interpretacijsko držo. Potem ko je v preteklem letu izdala albumski prvenec Beležnica, imela dve razprodani predstavitvi v dveh gledališčih, z radijskih valov pa so odmevali napevi treh pesmi (Igor, V odsotnosti nečesa in Pesek v oči), svojih poslušalcev tudi s četrtim singlom Sence in prah ne bo pustila ravnodušnih.

Sence in prah je skladba, ki se ne boji dotakniti eksistencialistične problematike, obravnava namreč vprašanje življenja in smrti. Katarina Avbar se v njej sprašuje o tem, kaj nas vodi, ko hodimo po premici, ki ji pravimo življenje, kaj se zgodi, ko drevo odvrže list, ko se sklene naše poslanstvo in je čas za smrt. 
 
O skladbi je Katarina Avbar povedala naslednje: "V življenju vsakogar napoči trenutek, ko se ponovno zazre v preteklost, da se lahko v sedanjosti še naprej bori za prihodnost. Besedilo pesmi Sence in prah sem vedno doživljala zelo intimno: kdo smo, kam gremo, kaj je tisto, po čemer nas pomnijo, ko pride naš čas – ali kakor bi rekel Herodot, ko nas poje kamen."
KATARINA AVBAR – Sence in prah KATARINAAVBARSenceinprah.mp3
 
V poeziji Katarine Avbar je skrita pesniška metaforika, ki ne pristaja na lahkotno branje. Giblje se na ravni čiste besedne estetike, zavita pa je v glasbeni celofan, ki sta ga kantavtorici pomagala soustvariti Peter Dekleva kot producent in instrumentalist ter Peter Kocan kot pianist.