Foto: Sašo Papp
Papir predstavljajo Način
13. april, 2012
Necromass na letošnjem Metal Mania Open Air festivalu
14. april, 2012

Katarina Avbar z Igorjem

Kantavtorica Katarina Avbar te dni predstavlja svoj prvi singel “Igor”, s katerim napoveduje izid albumskega prvenca z naslovom “Beležnica”.  Vendar Katarina ni popolna neznanka slovenske glasbene scene. Bolj pozorni poslušalci so jo že opazili na festivalih Kantfest in Slovenski šanson, njene skladbe pa so se znašle na kompilacijah, kot sta “Val 09 – imamo dobro glasbo” in “Rokerji pojejo pesnike 6 in 7”.
Pred kratkim je v sodelovanju s producentom in kitaristom Petrom Deklevo v glasbeno beležnico združila 12 pesmi, ki so izšle pod okriljem založbe Goga. “Beležnica” je pravzaprav dokument časa, v katerem živimo, poln refleksij in življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in (samo)kritičnosti. Pesmi zaznamujeta prečiščen, jasen in izviren jezikovni izraz ter iskren izpovedni jezikovni slog.   Skladba “Igor” je le prvi list iz prvenca “Beležnica”, s katerim Katarina Avbar slovenski publiki prvič celovito in zaokroženo predstavlja svoje glasbeno izražanje. “Igor” si je po mnenju strokovne žirije Kantfesta, ki so jo sestavljali Adi Smolar, Jani Kovačič, Jure Potokar in Urška Čop Šmajgert, leta 2009 prislužil posebno nagrado.
Kako na svoji življenjski poti med srcem in razumom krmari “Igor”, boste imeli priložnost slišati tudi na enem izmed naslednjih promocijskih koncertov:
– 24.4. – Maribor, Dnevi knjige;
– 8.5. – Ljubljana, Gledališče Glej (z gostjo Vesno Zornik);
– 2.6. – Novo mesto, Lokalpatriot.
Koncertno zasedbo sestavljajo Katarina Avbar, Peter Dekleva, Robert Rebolj in Peter Kocan.

Kantavtorica Katarina Avbar te dni predstavlja svoj prvi singel Igor, s katerim napoveduje izid albumskega prvenca z naslovom Beležnica.   Vendar Katarina ni popolna neznanka slovenske glasbene scene. Bolj pozorni poslušalci so jo že opazili na festivalih Kantfest in Slovenski šanson, njene skladbe pa so se znašle na kompilacijah, kot sta Val 09 – imamo dobro glasbo in Rokerji pojejo pesnike 6 in 7.

Pred kratkim je v sodelovanju s producentom in kitaristom Petrom Deklevo v glasbeno beležnico združila 12 pesmi, ki so izšle pod okriljem založbe Goga. Beležnica je pravzaprav dokument časa, v katerem živimo, poln refleksij in življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in (samo)kritičnosti. Pesmi zaznamujeta prečiščen, jasen in izviren jezikovni izraz ter iskren izpovedni jezikovni slog.

Skladba Igor je le prvi list iz prvenca Beležnica, s katerim Katarina Avbar slovenski publiki prvič celovito in zaokroženo predstavlja svoje glasbeno izražanje. Igor si je po mnenju strokovne žirije Kantfesta, ki so jo sestavljali Adi Smolar, Jani Kovačič, Jure Potokar in Urška Čop Šmajgert, leta 2009 prislužil posebno nagrado.

KATARINA AVBAR – Igor KatarinaAvbarIgor.mp3

Kako na svoji življenjski poti med srcem in razumom krmari Igor, boste imeli priložnost slišati tudi na enem izmed naslednjih promocijskih koncertov:

  • 24.4. – Maribor, Dnevi knjige;  
  • 22.5. – Ljubljana, Gledališče Glej (z gostjo Vesno Zornik); 
  • 2.6. – Novo mesto, Lokalpatriot.

Koncertno zasedbo sestavljajo Katarina Avbar, Peter Dekleva, Robert Rebolj in Peter Kocan.