Lea Sirk s singlom Tako je napoveduje album
19. maj, 2014
Crunch nov video zasedbe Ewok
20. maj, 2014

Kim B: Zvečer sem zaspala le, če sta mi starša zavrtela Mozartovo ali Bachovo glasbo …

Foto: Tibor Golob

Foto: Tibor Golob

Mlada, nadarjena, pridna, punca z izjemnim talentom. Ima glas, ima vizijo in prihodnost.

Zarolaj.si: Zakaj ravno glasba? Kaj te je spodbudilo, da glasba prišla v tvoje življenje?
Kim B: Ne vem zakaj… to se ne da povedati in ne opisati. Že kot cisto majhna deklica sem rada poslušala glasbo! Moja starša pravita, da sem zvečer zaspala le, če sta mi zavrtela Mozartovo ali Bachovo glasbo. Imela sem CD na katerem so bili klasiki prirejeni tako, da so jim otroci ob odhodu v posteljo radi prisluhnili. Prva pevka, ki sem jo oboževala in poskušala oponašati (še s plenico v hlačah) je bila Shakira. Potem, malo kasneje, pa me je popolnoma prevzel musical The Phantom of the opera! Od takrat je glasba del mojega življenja in brez nje si ga ne znam predstavljati.
 
Zarolaj.si: Kako izbiraš svoje glasbene sodelavce oz. ekipo?
Kim B: Glasbenike s katerimi sodelujem običajno spoznavam na raznih prireditvah oz. koncertih. Najpomembneje je, da med nami preskoči energija in da se “zaštekamo”, da imamo iste poglede na glasbo, da nam je skupna zvrst v kateri se preizkušamo … Z večino sem navezala prijateljske vezi. Drug drugega bodrimo, si dajemo nasvete, izmenjujemo mnenja itd …
 
Zarolaj.si: Imaš tudi ti željo, da posnameš svoj album?
Kim B: Mislim,da ima vsak glasbenik željo po svojem lastnem albumu in seveda je tako tudi z menoj. Zelo se trudim in pridno ustvarjam in upam, da mi bo enkrat v prihodnosti uspelo izdati svoj album na katerega bom ponosna in ki bo ljudem všeč. Zame je zelo pomembno, da bodo ljudje skozi moje pesmi spoznavali del mene in se morda celo nekje našli. Mislim, da se v moji novi pesmi Ti in jaz lahko najde marsikdo mojih let, saj je tekst zelo realen.
 
Zarolaj.si: Boš ostal zvesta stilu, ki smo ga spoznali v prvem singlu ali boš poskusila še kaj novega?
Kim B: Zagotovo bom poskusila še kaj novega. Človek se vedno uči in razvija. Trenutno simpatiziram s soulom.
 
 
Zarolaj.si: Kakšno je tvoje osebno mnenje o slovenski glasbeni sceni? Je pri nas težko uspeti?
Kim B: Na naši glasbeni sceni je veliko dobrih glasbenikov in za vse nas je v Sloveniji zelo težko, saj ni prav veliko priložnosti, da bi nas širša javnost spoznala in tudi sprejela. Drugi problem vidim tudi v tem, da je naš jezik zelo trd in prav zaradi tega je večkrat težko sestavit dober tekst, ki se popolnoma zlije z melodijo.
 
Zarolaj.si: Kaj poslušaš v prostem času?
Kim B: V prostem času poslušam kar nekaj stare glasbe in seveda tudi novo. Obožujem Adama Lamberta, Queene, U2, Ivy Levan, Christino Aguilera, Lano del Rey,…
 
Zarolaj.si: Kje se vidiš čez 20 let? Kakšne načrte imaš v glasbi?
Kim B: Hmmm… čez 20 let – to je še zelo daleč. V prihodnosti si želim peti na velikih odrih v tujini in doma in sodelovati z mnogimi glasbeniki svetovne glasbene scene. Po končani šoli si želim na priznano glasbeno akademijo v London.