Foto: Tilyen Mucik
Nino snema prvo ploščo
15. april, 2013
Foto: Sara Žigon
Sarch s singlom Stronger
16. april, 2013

Ko jih je na Dve odličnih 16 ali Hamo & Tribute 2 Love razprodali Orto

Foto: Nataša Urbančič

Foto: Nataša Urbančič

Če te, predragi bralec, v soboto ni bilo na Orto festu, ti je dovoljeno oditi v kot in v jok, saj si zamudil/a odličen, udaren koncert zasedbe, ki ima velik potencial skočiti daleč čez planke naše kokoši in si tam izboriti mesto pod sojem žarometov. Če si bodo tega seveda sploh zaželeli.

In sedaj k prijetnemu in koristnemu – razprodan promocijski koncert ob izdaji plošče je dobra popotnica za to, da bo dotična plošča prispela tja, kamor sodi oz. kjer ji je mesto – do poslušalcev. Čeravno je zasedba Hamo & Tribute 2 Love že dodobra usidrana na slovenskem glasbenem prizorišču in se zdi, da je nastop na Orto festu opravila na "mimogrede", smo vsi, ki smo bili v soboto na promociji ploščka z naslovom Dve, skupini in organizatorjem več kot hvaležni za ta "mimogrede".
 
Malo verjetno je, da bomo v varnem zavetju domače grude preposlušali ploščo Dve v enem zamahu, za slovenski trg je namreč dokaj dolga – na njej je kar 16 skladb – je pa toliko večje vrednosti slišati zasedbo, kako jo skoraj v celoti zaigra v živo. In ravno to je največja dodana vrednost Tribute 2 Love – živi koncerti! Z vokalistom, kot je Matevž Šalehar – Hamo, ki publiko (vsaj na videz) povsem preprosto pridobi na svojo stran, se skupini za odziv poslušalcev (spet, vsaj na videz) ni bati. Majhna pomoč tega ali onega "sotrpina iz ozadja" kvečjemu pridoda na vrednosti slišanega, najsi bo pred mikrofonom Šalehar ali pa Uroš Primožič, ki je s počasno blues balado dokazal, da bi v tistih petnajstih minutah, ko bi morda "samo govoril" zaradi mene lahko tudi "samo pel". Medtem ko so padale Gun in Love, Lazy Blueser, Heart To Play On in tiste druge, slovenske, omenjanje The Allman Brothers v soboto na odru Orta niti slučajno ni bilo bogokletno dejanje! Ker je skupina v živo slišati skorajda predobra, da bi bila lahko tista, "naša". Očitno je tudi, da postajajo Rožice, ki smo jih dobili v dodatku, vse bolj priljubljene in poslušane; vsaj ženski del publike jih je na Hamov poziv prepeval vsaj tako ubrano, kot ubrano migajo z glavo sem in tja člani Tribute 2 Love v spotu za omenjeno sladko, pomenljivo rimanje. 
 
Če se Do You Believe In Love ne bi čudežno nekam izgubila, bi bilo druženje s Hamo & Tribute 2 Love na njihovem promocijskem koncertu že čisto preveč kičasto dobro. Mi bi (vseeno) še.