Zaključil se je prvi Slovenski teden glasbe
28. marec, 2012
Prevarani Rock Partyzani
29. marec, 2012

Ko praznuješ rojstni dan z več tisoč oboževalkami

Jan Plestenjak je sinoči v ljubljanski Hali Tivoli prav na svoj rojstni dan (žal) zaključil letošnjo koncertno turnejo in se z odrov sedaj za dobro leto poslavlja. Koncert, ki se je, kar je več kot pohvalno, začel le z nekajminutno akademsko zamudo, je seveda postregel z Janovimi največjimi hiti; na odru so se mu pridružile tudi vokalistke, ki so z njim sodelovale pri nekaterih najbolj odmevnih uspešnicah. Najprej je prišla Eva (Moškon), nato še ena Eva (Boto), potem Lara (Love). Zares je presenetljivo, da se pri nas glasbeniku zgodi tak hit, kot je »Iz pekla do raja« in ko misli, da bolje že ne more biti, se mu zgodi še večji hit, »Soba 102« – Plestenjakove besede.
Za presenečenje večera so poskrbeli Modrijani, ki so skupaj z Janom dokazali, da Slovenci »imamo svoj soul«, narodnozabavno glasbo. In še enkrat več se je dalo ugotoviti, da je harmonika tisto, kar resnično vžge pri slovenski publiki. Verjetno ob zvokih »Doline tihe« v dvorani ni bilo nikogar, ki bi sedel na stolu. Od teh, ki so v dvorani sinoči bili, je seveda večina bila ženskega spola. Kako presenetljivo. In še celo to ni bilo tako presenetljivo, da je množica grl že takoj na začetku koncerta slavljencu združeno zapela vse najboljše!
Dobri dve uri trajajoč koncert, na koncu katerega je publika Jana Plestenjaka in spremljevalno skupino še dvakrat priklicala nazaj na oder, je bil odlično izpeljan. Organizacija je bila dobra, izbor zaigranih pesmi pa tudi. In ker je publika njemu dala darilo za rojstni dan, jo je na koncu obdaril še on – s čisto novo pesmijo, ki jo je sinoči zaigral čisto čisto prvič. Pesem bo uvrščena na nov album, ki bo izšel naslednje leto.
Da boste zaslutili sinočnji dogodek, še citat gospe, ki se je skupaj z avtorico tega teksta počasi sprehajala proti izhodu dvorane ob koncu koncerta: »Na Jana bi lahko šla petkrat na leto!«
Zato ja(n), mi bi še.

Jan Plestenjak je sinoči v ljubljanski Hali Tivoli prav na svoj rojstni dan (žal) zaključil letošnjo koncertno turnejo in se z odrov sedaj za dobro leto poslavlja. Koncert, ki se je, kar je več kot pohvalno, začel le z nekajminutno akademsko zamudo, je seveda postregel z Janovimi največjimi hiti; na odru so se mu pridružile tudi vokalistke, ki so z njim sodelovale pri nekaterih najbolj odmevnih uspešnicah. Najprej je prišla Eva (Moškon), nato še ena Eva (Boto), potem Lara (Love). Zares je presenetljivo, da se pri nas glasbeniku zgodi tak hit, kot je Iz pekla do raja in ko misli, da bolje že ne more biti, se mu zgodi še večji hit, Soba 102 – Plestenjakove besede. 

Za presenečenje večera so poskrbeli Modrijani, ki so skupaj z Janom dokazali, da Slovenci imamo svoj soul, narodnozabavno glasbo. In še enkrat več se je dalo ugotoviti, da je harmonika tisto, kar resnično vžge pri slovenski publiki. Verjetno ob zvokih Doline tihe v dvorani ni bilo nikogar, ki bi sedel na stolu. Od teh, ki so v dvorani sinoči bili, je seveda večina bila ženskega spola. Kako presenetljivo. In še celo to ni bilo tako presenetljivo, da je množica grl že takoj na začetku koncerta slavljencu združeno zapela vse najboljše!Dobri dve uri trajajoč koncert, na koncu katerega je publika Jana Plestenjaka in spremljevalno skupino še dvakrat priklicala nazaj na oder, je bil odlično izpeljan. Organizacija je bila dobra, izbor zaigranih pesmi pa tudi. In ker je publika njemu dala darilo za rojstni dan, jo je na koncu obdaril še on – s čisto novo pesmijo, ki jo je sinoči zaigral čisto čisto prvič. Pesem bo uvrščena na nov album, ki bo izšel naslednje leto.

Da boste zaslutili sinočnji dogodek, še citat gospe, ki se je skupaj z avtorico tega teksta počasi sprehajala proti izhodu dvorane ob koncu koncerta: “Na Jana bi lahko šla petkrat na leto!” Zato ja(n), mi bi še.