Kantavtorski koncert Zorana Predina
18. november, 2013
Foto: Andrej Zavasnik
Manouche v novem singlu Granata
18. november, 2013

Koncert in predstavitev četrtega studijskega albuma zasedbe Feedback

Po nekaj več kot treh letih je luč sveta uzrl nov, že četrti studijski album skupine Feedback, ki nosi ime Skrivnost. Na plano so tako prišle vse skrivnosti skladb, ki so se neobjavljene skrivale od samega začetka ustvarjanja skupine. 

Na zgoščenko Skrivnost so umestili sedem skladb iz njihovega zgodnjega ustvarjanja, ko so delovali še kot trio. Skladbe še niso bile posnete, sedaj pa so jih skupaj na novo preoblekli. Plošček bo gotovo poslastica za tiste, ki Feedback spremljate že od samih začetkov, seveda pa tudi za vse, ki prisegajo na "vintage" zvok in inštrumente. Člani si radi dajo duška in uživajo v virtuoznih dolgih solažah, katerih ne manjka tudi na novem albumu Skrivnost. Vse skladbe so bile posnete v letih 2012 in 2013, ko so si člani skupine privoščili koncertni premor, saj so se zaradi mnogih obveznosti le tako lahko posvetili nastajanju novega albuma. Vse skladbe so bile posnete v živo, brez nasnemavanja. Naslovnico albuma Skrivnost krasijo kolaži slik, katere je skupina sama naslikala (akril na platno).
 
Feedback izvajajo inštrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko uvrstili med mešanico rock-a, blues-a in jazz-a. Sestava glasbenikov, Magajne Matej (kitara), Leban Miloš (Hammond orgle in Rhodes električni klavir), Klavžar Andrej (bas) in Maver Andrej (bobni), nikoli ne pusti poslušalcev ravnodušnih. Skupina Feedback je izstopala že z njihovim drugim albumom Od blizu, kateri je bil po mnenju novinarjev izbran za album leta 2008. Po mnenju nekaterih glasbenih poznavalcev lahko tudi tokrat pričakujemo zelo kvalitetno ploščo.
 
V tem in prihajajočem letu, ko bodo Feedback praznovali 15. obletnico ustvarjanja, pripravljajo veliko promocijskih koncertov po klubih in festivalih doma in v tujini, kjer bodo igrali glasbo z nove plošče pa tudi nekatere starejše začinjene skladbe. Na koncertih, kjer se člani skupine Feedback prav dobro počutijo, vas lahko odnese v neslutene dimenzije. Novi album Skrivnost ali pa sam obisk koncerta skupine Feedback je prava izbira za vse, ki imate radi pristno in svežo avtorsko glasbo.
Vabljeni 20.novembra, 2013 ob 22:00h v Orto bar na koncertno predstavitev novega albuma Skrivnost skupine Feedback.