Perpetuum Jazzile s priredbo skladbe Jovano Jovanke
12. marec, 2014
Street Explosion po dvanajstih letih zopet v Ljubljani
12. marec, 2014

Koncert ob 21-ti obletnici skupine Zmelkoow

Koncert ob 21-ti obletnici skupine Zmelkoow z gosti, MI2 in Eskobars se bo odvil  v šotoru pri Bonifiki v Kopru  15. Marca z pričetkom ob 21 uri!

Ali še niste slišali za veliki jubilejni koncert skupine Zmelkoow, ki ga 15. Marca prirejajo v obeležje svoji 21-letnici delovanja? 
 
Zmelkoow so, enostavno povedano, zgodba o uspehu. Že kot rosni mladinci so se odpravili osvajati Olimp (iz družine Olimpiakosov, v katerega sodijo tudi Olimpija, oligopol, oligarhija in Olli Rehn), vendar so relativno zgodaj ugotovili, da jim osvajalska vloga ne leži (o čemer nenazadnje priča pičla bera osvojenih medalj in punc; držav se pa niti lotili niso). Veliko bolje se počutijo na piknikih, kjer diši po roštijlu, okoli skačejo razgaljene mladenke in se medi točeno pivo. In rokenrol je zelo soliden približek tega ideala. Ampak roko na srce, brez vrhunskega poslovnega modela jim najbrž ne bi uspelo. Ta temelji na dobrih tekstih, katerih pisanje so že na samem začetku poverili le pismenim študentom študentskega servisa Jagode in ciankalij. Ni bilo poceni! Plačevali so jim kar 4,70 EUR na tekst. Je pa res, da so študenti bolj kot ne prepisovali besedila iz navodil za uporabo depilacijskih krem. Drugi steber modela pa je vztrajnost. Vztrajati pri igranju, čeprav komada še ni konec, vztrajati na poti, čeprav si prevozil šele prvih 17 km na poti proti Radencem, vztrajati na svojem, kljub temu, da imaš prav … Kam bi pa prišle lokomotive brez vztrajnikov?
 
In tako se je nabralo okroglih zlatih 21 let. “Zakaj pa ne 20?”, sprašujejo milioni gledalcev pred TV sprejemniki. Ker 20 karatno zlato ne obstaja, ignoranti! V tem času je iz benda centrifugalna sila (posledica hitrega zavijanja šoferja Primitivca) odnesla enega člana in pol, prav toliko pa jih je gravitacija (pretežno posledica Žaretovega karakterja) privlekla vanj. Občasno do pogosto pa se bendu na odru pridruži še ekipa mešanega pivsko/pevskega zbora Kluba ljudi z resnimi težavami. Na tokratnem velikem koncertu jim bodo med ostalimi na odru družbo delali: prvi in originalni bobnar Damiani, nosorogi in jajca in pa multiinstrumentalist in dirigent maestro Zergoloff (zlati orden Petersburga). 
 
Da pa bo priložnost še bolj megabombastična je menedžer za predskupno povabil tudi britanske specialce iz MI5 (“če se da, naj pride tudi g. Bond, prosim?”), da fascinirajo obiskovalce z najsodobnejšimi pokalicami. Seveda so rekli “ne!”. Ampak je hitro našel alternativo – MI2 (v bistvu je samo tista petka obrnjena na glavo). Obljubili so, da bodo ravno tako glasni. Za kontrautež tej legalni organizaciji pa bodo iz podzemlja barve Hada zastopali drugi gostujoči – Eskobars (vem, da zveni kot čokoladica tipa Twix, ampak gre za hude mafijarokerje, op.p.). 
 
Kot se spodobi za zlati jubilej bodo scenografija, kostumografija in srceta nastopajočih zlati! Vsi, ki imate zlate zobe, dobite na vstopnino popust – 10% na vsak zlat zob (ampak se boste morali na prireditvi prešerno in široko smejati).