Foto: Primož Lukežič in Milanka Fabjančič
Brezplačni vstopnici za koncert Vesne Zornik v SiTi teatru
21. november, 2012
Znani nastopajoči na Slovenskem tednu glasbe 2013
21. november, 2012

Koncert ob izidu Val012 in albuma Rokovnjači skupine Niet

Foto: Tina Rus

Foto: Tina Rus

– Ob predstavitvi novih izdaj založbe ZKP RTV Slovenija bodo prvo polovico koncertnega večera zapolnili trije od letošnjih petnajstih adutov nove kompilacije Vala 202 – Bo!, Valter in Gaber Brin, v drugi polovici pa bodo Niet odigrali v živo celo novo ploščo.
Na CD-ju »Rokovnjači« je sedem skladb za istoimensko glasbeno-gledališko predstavo. Gre za nekakšen punk muzikal, ki si ga je po romanu Rokovnjači Josipa Jurčiča in Janka Kersnika zamislil Miha Nemec, režiser predstave Liferanti, ki je dobila Borštnikovo nagrado 2011. Glasba za CD in predstavo Rokovnjači je nastajala od lanske jeseni pod producentsko taktirko Boruta Činča (ex-Buldožer), ki je zaslužen tudi za vso iz skladb izvirajočo instrumentalno podlago predstave. Prvi singel Bogatun je že bil popevka tedna na Valu 202, na lestvici Stop pops 20 pa se je povzpel na sam vrh.
ZANIMIVOST: na CD-plošči  Rokovnjači so Niet uglasbili kar tri balade slovitega francoskega pesnika-rokovnjača Francoisa Villona, tudi Balado o obešencih, ki bo naslednji singel Nietov.

Ob predstavitvi novega albuma skupine Niet – Rokovnjači so prvo polovico koncertnega večera v studiu 14 RTV Slovenija zapolnili trije od letošnjih petnajstih adutov nove kompilacije Vala 202 – Bo!, Valter in Gaber Brin, v drugi polovici pa so Niet odigrali v živo celo novo ploščo. 
Žirija glasbene redakcije Vala 202, v sestavi Aida Kurtović, Blaž Tišler, Igor Bašin, Jernej Vene in Jure Longyka, je med več kot stoštiridesetimi prispelimi skladbami na peti poziv Hočemo dobro glasbo! izbrala petnajst skladb in tako z njimi na Valu 202 nadaljujemo leta 2008 začeti projekt, katerega namen je razpirati prostor še neobjavljenim skladbam in z njimi sestaviti avtorsko krepko in žanrsko pestro aktualno glasbeno zbirko. 

Na CD-ju Rokovnjači je sedem skladb za istoimensko glasbeno-gledališko predstavo. Gre za nekakšen punk muzikal, ki si ga je po romanu Rokovnjači Josipa Jurčiča in Janka Kersnika zamislil Miha Nemec, režiser predstave Liferanti, ki je dobila Borštnikovo nagrado 2011. Glasba za CD in predstavo Rokovnjači je nastajala od lanske jeseni pod producentsko taktirko Boruta Činča (ex-Buldožer), ki je zaslužen tudi za vso iz skladb izvirajočo instrumentalno podlago predstave. Prvi singel Bogatun je že bil popevka tedna na Valu 202, na lestvici Stop pops 20 pa se je povzpel na sam vrh. Kot zanimivost; na CD-plošči  Rokovnjači so Niet uglasbili kar tri balade slovitega francoskega pesnika – rokovnjača Francoisa Villona, tudi Balado o obešencih, ki bo naslednji singel Nietov.