Tide_foto_Luka_Kase1
novica: TIDE NA FESTIVALU EXIT
23. junij, 2010
gr2009
nagrada: ZNANI NAGRAJENCI: GORA ROCKA, Šentviška planota, 24. – 27. junij
23. junij, 2010

koncert: POLETNA SPLASH POKOVKA 2010

sotocje

sotocjekarto1Glavna zvezda Poletne Splash Pokovke, največjega poletnega elektronskega dogodka, ki se bo odvijal 17. in 18. julina v Tolminu, bo didžej Marko Miličević aka Gramophonedzie, ki je trenutno bolj zaželen kot vroče žemljice. Srbski veteran s petnajstletnimi izkušnjami, osvaja svetovne glasbene lestvice s hitom Why Don’t You, ki je predelava skladbe iz leta 1942, vokal pa je skladbi posodila Peggy Lee. House pesem s pridihom starih zvokov swinga mu je prinesla tudi založniško pogodbo z založbo Virgin/Positiva. DJ, ki je delil oder z zvenečimi imeni, kot so Bob Sinclar, Derrick Carter, Junior Jack, David Morales, Basement Jaxx, Tom Novy, Axwell in Roger Sanchez, pa bo kmalu ogrel tudi slovensko občinstvo. Ob izdatni domači podpori artistov, kot so Veztax, Andrew Technique, Ian F., Psiho, Alex Long, Aleksij, Robert G. Roy, Symann in številnih drugih odmevnih domačih in tujih imenih, bo še tako zahteven slušatelj sodobne elektronike potešen do največje mere. 

Poletna Splash Pokovka 2010 bo v dveh dneh v Tolminu gostila čez 50 priznanih didžejev iz petih držav, Slovenije, Italije, Hrvaške, Nemčije in Srbije, ki bodo več tisoč glavo množico greli na kar treh različnih plesiščih. Vzporedno s plesno zabavo bodo organizirane kreativne delavnice, športne aktivnosti in največji “after party” s piknikom, poskrbljeno pa bo tudi za brezplačno taborjenje.

Po razprodani Novoletni XXL Pokovki 2009, ki se je odvila na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo poletje začinjeno z največjo Pokovko doslej, ki se bo zgodila v idiličnem naravnem ambientu ob sotočju rek Soče in Tolminke. Na dvodnevnem festivalu bo poleg številnih delavnic in izobraževanj vključeno tudi taborjenje in glasba brez prestanka polnih 30 ur.

Poletna Splash Pokovka 2010 – druženje, glasba, zabava, spoznavanje sodobnih tehnologij in izobraževanje!
{loadposition gramophonedzie1}
Na Poletni Splash Pokovki bodo nastopili (po abecednem vrstnem redu):

Agent Mushroom
Aleksij
Alex & Filip
Alex Long & Benjamin Begovic
Andrew Technique & F. Sonik
Boltzmann & Alexander Madness
Bownr & Yuriy Tomeljev
Chiko
Dado
Daniel Greenx
Danza Macabra
Freeverse
Gill – Ita
Gramophonedzie – Srb
Gregor Zemljič
Ian F. & Aneuria
Jovan
Jr. Gregg
Michal Noack – Ger
Mike Vale
New Wave Syria – LIVE
Niky Benitez & Diego Trani – Ita
Nitz
Noaf & Wichiwaka – LIVE
Pan
Qualias Dead
Rayden & Polanski
Robert G. Roy
Schrauff
Symann & Zergon
Tha Disko Don & E. B. King
Tion
Torul & The Dark Matters – LIVE
Utti
Veztax & Psiho
Yanoosh
Zero – Hr

Kdo? Različni izvajalci
Kje? Sotočje, Tolmin
Kdaj? 17. in 18.7.2010
Koliko? 10€ – 20€