Podroben program dogajanja na Jazz Cerkno 2013
15. maj, 2013
Foto: Tina Rus
Zaklonišče prepeva z novim singlom Hoću da živim
15. maj, 2013

koncert skupine Velebor v Ljubljani

V začetku meseca aprila je izšel težko pričakovani album slovenske rap skupine Velebor, ki jo sestavljajo Emkej, Mito, Mrigo in Ghet. Poimenovanje je skovanka imen mest Velenje in Maribor, ki spadata med glasbeno najbolj produktivna mesta v slovenskem hip-hopu.

Mrigo in Ghet iz Velenja ter Emkej in Mito iz Maribora so po številnih skupnih glasbenih projektih v preteklosti tokrat postregli s celotnim albumom Božja Gamad, na katerem je 16 komadov in nekaj glasbenih gostovanj – Polona, Nemir in Gero. Z imenom skupine, naslovom albuma in tematikami, ki se jih lotevajo, skušajo fantje opozoriti na pomen ravnovesja dobrega in slabega, ki ga jemljejo za svoj smisel življenja. Album je izšel pri neodvisni založbi Wudisban Records. 
 
Premierni koncert skupine Velebor se je zgodil 19. 4. 2013, v legendarnem mariborskem klubu ŠTUK. Naslednja postaja raperjev pa je ljubljanski Cirkus.
 
Na cirkuški oder bodo stopili to sredo, 15.5.2013 ob 21. uri. Na odru se jim bodo pridružili Nemir, Polona in domačin Doša, za ogrevanje pa bo poskrbel DJ K'Pow.
 


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.