Sara Lamprečnik z novim singlom Ti in vesolje
15. marec, 2018
Mojca s singlom Se ti kdaj zdi
16. marec, 2018

Koncertna predstavitev dveh hrvaških bandov – Vatra in Detour

Foto: Mare Milin

Zabeležite datum 27.3., saj k nam prihajata dva izmed najuspešnejših hrvaških bandov, ki sta v zadnjih letih zavzela koncertna prizorišča in radijske valove. Lepo vabljeni v ljubljanski Sputnik, da oba banda doživite v živo!

Vatra, skupina, ki je na sosednjem Hrvaškem dosegla malodane kultni status, v svoji obsežni glasbeni karieri pa so izdali že devet albumov in jih ovenčali s številnimi nagradami Porin. Letošnje leto bodo ovekovečili z desetim albumom, na katerem bo tudi glasbeno sodelovanje z Massimom, Nama se nikud’ ne žuri, single, ki je zavzel glasbeni eter in kraljuje na prvem mestu nacionalne lestvice HR Top40. Skupina Vatra je eden najboljših live bandov, saj frontmana in avtorja Ivana Dečaka odlikuje energičen, iskren in doživet nastop, ki je prava eksplozija energije.

 

Detour. Elektro-akustična pop glasbena senzacija, »krona novovalovskega popa« in ena najbolj predvajanih hrvaških skupin, nagrajena s številnimi Porini za Pesem leta in Najboljšo vokalno izvedbo. Skupina v letošnjem letu pripravlja svoj četrti studijski album, ki ga napovedujejo singli Zaljubila sam se, Biram in aktualni single Bez tebe. Zadnje priznanje skupini Detour prihaja s strani stroke, saj je bila skladba Biram nominirana v kar treh kategorijah diskografske nagrade Porin 2018, in sicer za Pesem leta, Najboljšo vokalno izvedbo in Najboljši videospot.