CoverLover z novim singlom Dj dej napovej
4. marec, 2014
Bossa de Novo v SiTi Teatru
4. marec, 2014

Kontradikshn s prvim EP-jem Anatomy

V teh dneh je izšel prvi EP brežiške elektro-rock zasedbe Kontradikshn z naslovom Anatomy. EP je izšel tako v fizični, kot digitalni obliki, ki ga je moč poslušati in dobiti na povezavi http://kontradikshn.bandcamp.com.

Na CD-ju se pot začne s kratkim uvodom, nato sledijo tri avtorske skladbe in dve predelavi gostujočih DJ-ev (Ian Green in Subsonic Tribe). Zgodba o Kontradikshn se tako začenja, v jeseni pa se obeta novo zanimivo poglavje z izidom prvega albuma.
 
Kontradikshn je formacija štirih članov, ki je bila ustanovljena z namenom ustvariti svoj značilen zvok v katerem naviti in drveči sinti apokaliptično trčijo v kitarski zid, kjer nato v nastali praznini pride do spoznanja nesmiselnosti človekova boja s svojim živalskim umom.
 
Skupina na svoj agresiven način neusmiljeno barva rock tkanino z moderno elektroniko in efektivnostjo udarnega ritma, ki najbolj izžareva v živo.
 
Fantje so nase že lani opozorili na 6. Jelen Demofestu v Banja Luki, kjer so s svojim brezkompromisnim živim nastopom prepričali žirijo, ki jim je med več kot štiristo prijavljenimi in pozneje 34 nastopajočimi prisodila drugo mesto. S tem so se kot prvi slovenski band uvrstili med najboljše 3 nastopajoče. V istem letu so nastopili tudi kot finalisti ŠouRock-a v Štuku, leto popreje pa tudi na Mladininem odru festivala Lent v Mariboru.