Avven ponovno na oder Orto festa
17. april, 2014
Marko Hatlak in harmonika. Kot eno.
18. april, 2014

Kosmati grizli in druge prigode (na Orto festu)

V drugo polovico 15. Orto festa so sinoči obiskovalce Orto bara pahnili Happy Ol’ McWeasel. Če rečemo, da je zasedba polna energije, je to slab opis nastopa, ki ga zasedba (lahko) ponudi. 

Potepanje po Nemčiji, Franciji in Švici, kjer so bili pred postankom v Ljubljani glasbeniki na kratki turneji, jim ni škodilo; kvečjemu obratno. Nastop so sinoči v Ortu začeli v okviru napovedane ure, kar je odlično; do konca razgreli občinstvo, kar doživetje še izboljša. Za tiste, ki še vedno verjamete v čudeže; ti SE dogajajo; z miniaturnega odra Orto bara ni sinoči padla nobena od sedmerice starih podlasic. 
 
Happy Ol’ McWeasel sicer počasi pripravljajo ploščo, ki jih bo, verjamem, približala slovenskemu občinstvu. Žal se namreč še vedno prepogosto zgodi, da ob omembi imena skupine sogovornik izbulji oči, ha? Kdo so to? Če je človek imel priložnost slišati (in videti, nezanemarljiv faktor pri dotični zasedbi) jih v živo, jih zlepa ne pozabi. Takšno mero energije z odra odsevajo redki slovenski glasbeniki. Z viskijem ali brez, Happy Ol’ McWeasel so udarni, zelo poslušljivi, ravno prav posebni v svojem eksperimentiranju. 
 
Začeli so menda kot cover band, a že zdavnaj prerasli okvire preigravanja muzike nekoga drugega. Druga plošča bojda pridno nastaja, če se bodo planeti poravnali v pravi maniri, bomo nje izida deležni še letos. 
 
Še beseda, dve, tri o Orto festu. Festival se je, kot rečeno, prevesil v svojo drugo polovico. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da na njem ne boste več imeli česa videti oziroma slišati. Nocoj vas v Orto vabijo Avtomobili, jutri bodo ogenj prižigali Avven, nato se bodo do konca aprila zvrstili še Bitch Boys, The Drinkers, Omar Naber, Zaklonišče prepeva, če omenim le nekaj glasbenih imen. Veliki finale aprilskega festivala se sicer najavlja za ponedeljek, 28. aprila.
 
O Happy Ol’ McWeasel še to – letos poleti bodo udarili tja, kjer se je (skoraj) rodil slovenski punk. V Idrijo! Avgusta jih namreč  v naše domače loge pripelje Čipkarija! 
 
Sláinte! Se vidimo v Idriji!