Foto: Rok Malek
Flirrt s koncertom napovedujejo akustični album
14. marec, 2014
Carl Cox in Umek maja prirejata parti leta
14. marec, 2014

Krug in Urban&4 s skladbami Ekatarine Velike v Cvetličarni

V ljubljanski Cvetličarni bomo v petek, 4. aprila 2014 ob 21.00, po 6. letih, lahko obujali spomine vsi oboževalci kultne beograjske skupine Ekatarina Velika.

S koncertom se bomo poklonili 20. obletnici smrti karizmatičnega in legendarnega pevca Milana Mladenovića, ki pa je tudi botrovala razpadu skupine istega leta. Hkrati pa se bomo spomnili tudi izida prve plošče omenjene skupine (takrat še z imenom Katarina II), ki je nastala pred 30. leti. V okviru tega dogodka bo nastopila srbska zasedba Krug (EKV), v kateri so tudi nekateri člani, ki so sodelovali s skupino Ekatarina Velika, poseben pa bo tudi nastop reškega pevca Urbana s skupino, ki se bo tem obletnicam poklonil z nekaj skladbami skupine EKV kot tudi nekaj svojimi.
 
V času od plošče Retro je Urban s skupino 4 ogromno koncertiral in pripravljal ploščo z naslovom Hello!, ki jo je produciral Chris Athens (Coldplay, Erykah Badu, Beastie Boys, Johnny Cash). Plošča je prejela odlične ocene tako poslušalcev kot kritikov, ki jo uvrščajo med vrhunce Urbanove lirike, ki je od nekdaj slovela na njegovi intimni izpovedi in umetniški refleksiji vsakdana. Najbolj znani skladbi, za kateri je bil posnet tudi videospot sta »Magnet« in »Hiroshima«. Leta 2010 je izdal še album No mix, No sex! …


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.