Skupina Kingston kmalu z novim singlom Alle Alle
5. april, 2016
Tinkara Kovač s skladbo Po zimi – pomlad, napoveduje album
5. april, 2016

Ladja norcev Lačnega Franca tudi uradno izplula

Lačni Franz je zopet med nami. Pomlajen ampak zaradi tega nič manj angažiran, odločen in glasen. Zoran Predin je v letu 2015 ob sebi zbral odlične glasbenike in skozi leto 2015 in 2016 posnel po dolgih 17. letih novo avtorsko izdajo Lačnega Franza. 

Fantje so se preizkusili na odrih po bivši jugi in potrdilo, da so tisto pravo, dobili tudi na klubskih nastopih po Sloveniji. Anej Kočevar (bas kitara), Luka Čadež (bobni), Boštjan Artiček (klaviature) in Tine Čas (kitara) so dodali tisto svežino, ki jo je Zoran Predin potreboval, ko se je odločal, da je vredno v življenje ponovno vrniti Lačnega Franza. Verjetno se bomo vsi strinjali, da je tokrat čas kot nalašč za nove avtorske pesmi in da so se ponovno posnele nekatere starejše, nikdar zares pozabljene. Lačni Franz je spet aktualen, če mu boste dali priložnost, vas bo prevzel!
 
"Album Ladja norcev je nastajal od izida prvega singla Jebiveter Junior naprej, skozi leto 2015 z Alelujo in Naj zadnji ugasne luč, do februarja 2016, ko smo z objavo naslovne pesmi Ladja norcev dokončali snemanje. Bobni so posneti v klubu Zlati Zob, ki v svoji prireditveni dvorani daje bobnom idealen zvok. Oče novega zvoka je Anej Kočevar, basist, ki je v svojem domačem studiju Sick Bastard, posnel še vse ostalo, zmiksal in masteriral album. Istočasno je nastajala tudi hrvaška verzija albuma z naslovom Svako dobro, ki bo jeseni izšla pri založbi Croatia Records. Za ovitek in vizualizacijo sta poskrbeli Špela Nebec in Zarja Predin," je o nastanku albuma spregovoril Zoran Predin. 
 
Na Ladji norcev je 10 pesmi, 6 novih in 4 obdelave pesmi iz začetka osemdesetih, ki so tako dobile možnost, da se predstavijo v pravi luči.  Album je sestavljen po vraževernem principu garderobe vsake neveste: nekaj starega, veliko novega, nekaj sposojenega in nekaj modrega.