Game over in singel Ne obupaj
26. september, 2012
Arthem predstavljajo videospot za skladbo S(r)anje
26. september, 2012

Laibach na mirovnem pohodu po Evropi

S  petkovim razprodanim koncertom v zgodovinski stavbi Centraltheatra v Leipzigu je skupina Laibach zaključila drugi krog letošnje evropske turneje ‘We Come in Peace’, oziroma ‘Prihajamo v miru’, na katero se je podala ob izidu svojih dveh novih letošnjih albumov – soundtracka iz filma Iron Sky, ki je izšel aprila, ter kompilacijskega albuma Reproduction Prohibited (An introduction to … Laibach), izdanega 3. septembra. Obe zgoščenki sta bili objavljeni pri angleški založbi Mute in sta v slovenski distribuciji pri založbi Dallas.
Turneja je obsegala 30 koncertov. Poleg koncerta v  Leipzigu pa so bili najvidnejši med njimi prav tako razprodani; nastop v Berlinu (že drugi  letos) v znamenitem klubu Berghein, dva festivalska koncerta v sklopu turneje, na katerih je Laibach igral eno glavnih vlog (IQ festival v beograjski Areni (skupaj z Marilyn Mansonom) ter na znan in cenjen Incubate festival v nizozemskem Tilburgu, kjer je bil med 308 nastopajočimi skupinami in posamezniki Laibach headliner v finalnem dnevu festivala). Prestižna in razprodana sta bila tudi nastop v Danski nacionalni galeriji v Kopenhagnu (15. september),  ter  veličastni koncert v Dvorani turbin britanskega muzeja Tate Modern, ki se je zgodil 14. aprila. Posnetki tega koncerta so izšli na dvojni zgoščenki z naslovom Monumental Retro-Avant-Garde, Live at Tate Modern. Album je v omejeni nakladi izšel v sodelovanju med Mute, Abbey Road ter Live Here Now. Kot zanimivost naj omenimo, da je slovensko kulturno ministrstvo zavrnilo sofinanciranje nastopa v Tate Modern, ker naj bi skupina Laibach ne izkazovala ustreznih referenc na intermedijskem področju. Vabilo za nastop v Tate-u pa je skupina dobila ravno zaradi svoje intermedijske usmeritve.
Jeseni Laibach čakata še dva koncerta, in sicer v prištinskem Centru za sodobno umetnost 16. novembra ter naslednji dan v Skopju. 19. oktobra pa skupina pripravlja poseben ‘intermedijski’ nastop 180 metrov pod zemljo, v rudniških rovih Muzeja premogovništva Slovenije, kjer je že od 6. septembra  odprta tudi razstava Laibach Kunst z naslovom Glück Auf!

S  petkovim razprodanim koncertom v zgodovinski stavbi Centraltheatra v Leipzigu je skupina Laibach zaključila drugi krog letošnje evropske turneje We Come in Peace, oziroma Prihajamo v miru, na katero se je podala ob izidu svojih dveh novih letošnjih albumov – soundtracka iz filma Iron Sky, ki je izšel aprila, ter kompilacijskega albuma Reproduction Prohibited (An introduction to … Laibach), izdanega 3. septembra. Obe zgoščenki sta bili objavljeni pri angleški založbi Mute in sta v slovenski distribuciji pri založbi Dallas. 
Turneja je obsegala 30 koncertov. Poleg koncerta v  Leipzigu pa so bili najvidnejši med njimi prav tako razprodani; nastop v Berlinu (že drugi  letos) v znamenitem klubu Berghein, dva festivalska koncerta v sklopu turneje, na katerih je Laibach igral eno glavnih vlog (IQ festival v beograjski Areni (skupaj z Marilyn Mansonom) ter na znan in cenjen Incubate festival v nizozemskem Tilburgu, kjer je bil med 308 nastopajočimi skupinami in posamezniki Laibach headliner v finalnem dnevu festivala). Prestižna in razprodana sta bila tudi nastop v Danski nacionalni galeriji v Kopenhagnu (15. september), ter  veličastni koncert v Dvorani turbin britanskega muzeja Tate Modern, ki se je zgodil 14. aprila. Posnetki tega koncerta so izšli na dvojni zgoščenki z naslovom Monumental Retro-Avant-Garde, Live at Tate Modern. Album je v omejeni nakladi izšel v sodelovanju med Mute, Abbey Road ter Live Here Now. Kot zanimivost naj omenimo, da je slovensko kulturno ministrstvo zavrnilo sofinanciranje nastopa v Tate Modern, ker naj bi skupina Laibach ne izkazovala ustreznih referenc na intermedijskem področju. Vabilo za nastop v Tate-u pa je skupina dobila ravno zaradi svoje intermedijske usmeritve. 

Jeseni Laibach čakata še dva koncerta, in sicer v prištinskem Centru za sodobno umetnost 16. novembra ter naslednji dan v Skopju. 19. oktobra pa skupina pripravlja poseben intermedijski nastop 180 metrov pod zemljo, v rudniških rovih Muzeja premogovništva Slovenije, kjer je že od 6. septembra  odprta tudi razstava Laibach Kunst z naslovom Glück Auf!


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.