Prvi Wine Jam s priznanimi glasbeniki v Ljubljani
8. maj, 2014
Inmate vabijo na snemanje videospota
9. maj, 2014

Laibach se vračajo v Križanke

Foto: Matjaz Tancic

Foto: Matjaz Tancic

Skupina Laibach je sklenila prvi del evropske turneje ob predstavitvi nove plošče Spectre, v vmesnem času pa je prvič v svoji zgodovini nastopila na Kitajskem, v Hong Kongu, 22. 3. 2014. Dan poprej so imeli nabito polno predavalnico na City University of Hong Kong, ob seminarju na temo Laibach, že od 17. januarja pa poteka razstava, posvečena omenjeni slovenski skupini. Skupina Laibach se je že podala na drugi del evropske turneje, ki jo bo sklenila po ljubljanskem koncertu 16. 5. v Križankah z nastopi v Sofiji, Bukarešti in Beogradu.

Tuji in domači eminentni mediji so novi album  »Spectre«, pospremili z resnično dobrimi ocenami. O temu pričajo pozitivne ocene v medijih, kot so The Wire, Q Magazine, Classic Pop, The Guardian in mnogih drugih, prvi del koncertne turneje pa je prav tako požel veliko odobravanja s strani kritikov in občinstva. Zagotovo pa je uspeh na domačih tleh tudi dejstvo, da so že v drugem tednu, odkar so na lestvici Slo Top 30, prišli na prvo mesto omenjene lestvice najbolj prodajanih albumov v Sloveniji.
 
Ob koncu pomladnega dela turneje se bo Laibach 16. maja po dolgem času spet vrnil tudi v ljubljanske Križanke, kjer je skupina prvič nastopila na znamenitem Novem rocku 82′. To bo od leta 1981 njen šesti nastop v Križankah in 26. v slovenski prestolnici.