HELP! A Beatles Tribute prihajajo v Cvetličarno!
13. marec, 2016
Foto: Toni Konrad
Neisha in Mama rekla predstavljajo skladbo Nekaj naju mami
14. marec, 2016

Laibach v Cankarjevem domu za zaključek turneje The Sound Of Music Tour 2016

Laibach bodo svojo evropsko turnejo The Sound Of Music Tour 2016 zaključili 9. maja 2016 ob 20.00 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, kjer bodo njihovi posebni gostje zasedba Silence. 

Od lanskoletnega pionirskega gostovanja v Severni Koreji skupina Laibach koncertni projekt The Sound of Music predstavlja tudi na evropski turneji, ki poteka že od decembra 2015 in bo skupno štela približno 30 koncertov. Na tej skupina predstavlja del programa, ki ga je izvajala v Pyongyangu, z interpretacijami pesmi iz glasbenega filma The Sound of Music, dodanih pa je tudi nekaj skladb, iz obdobja albuma WAT, objavljenega leta 2003 (Now You Will Pay, The Great Divide, Das Spiel ist aus!), ki so danes, v času evropske begunske krize, spet zelo aktualne. 
 
V sklopu evropske turneje, ki jo sami Laibach imenujejo Turneja po okupirani Evropi (spomnimo: prva Laibachova Turneja po okupirani Evropi se je zgodila davnega 1983, še v času hladne vojne, ko so meje in zidovi med državami še obstajale), so že nastopili na razprodanih koncertih v Beogradu, v Berlinu (Haus der Kulturen der Welt), Kopenhagnu (Koncerthuset), Stockholmu in Oslu. 9. februarja pa je razširjeno verzijo tega programa, ki se metaforično pravzaprav naslanja na  aktualno evropsko begunsko problematiko, odigral v sodelovanju z RTV simfoničnim orkestrom, v znameniti bruseljski dvorani Henry Le Boeuf v Palači lepih umetnosti (BOZAR). 
 
9. maja bo Laibach projekt The Sound Of Music, ob tej priliki poslovenjenega v Naše pesmi, vaše sanje, predstavil tudi v Cankarjevem domu, pred tem pa ga, na aprilskem delu evropske turneje, čakajo še nastopi v legendarni londonski dvorani The Forum, v elegantni Concertzaal v Teatru Tilburg, ter na nekaterih drugih pomembnih prizoriščih, kot sta Haus Auensee v Leipzigu in Muffathalle v Muenchnu. Laibachov gost na ljubljanskem koncertu bo skupina Silence.