Vruja z novim singlom Da la stazion de Buje, vabi na 15-letnico
11. april, 2016
Sopranos z latino priredbo skladbe Isto ime
11. april, 2016

Leni Kravac v Tallinu

Skupina Leni Kravac se je iz tričlanske ekipe instrumentalistov, ki so se združili leta 2011, razvila v skupino s sedmimi člani in kar dvemi frontmani. Njihov glasbeni izraz je prav poseben Balkan fusion zvok, ki združuje mešanico žanrov, od metala do drum and bassa z elementi jazza in funka, povezuje pa jih zvok Balkana. 

Zato so se lani odpravili na mini ulično turnejo po Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, kjer so nenajavljeni mimoidoče presenetili z neposrednim valom energične glasbe balkanskega temperamenta. Odziv ljudi jim je potrdil, da so prava skupina odličnih glasbenikov, ki vedno prinaša veselje in trenutke za zabavo.
 
Po koncertih v Sloveniji, naših sosednjih državah, Bratislavi, Budimpešti in Italiji, pa so se ta teden vrnili iz Tallina (Estonija), kjker so poleg Bowrain in Koala Voice predstavljali Slovenijo na Tallin Music Week festivalu.
 
"Čeprav baltske države niso navajene balkanskega temperamenta je alternativni turbo-folk zažigal v klubu in na ulicah," je povedal basist in ustanovitelj skupine Matija Jašarov.  Med uličnim poigravanjem so člani naleteli na tradicionalno estonsko gostilno, ki je praznovala 706. rojstni dan. Seveda rojstnega dne brez glasbe ni, zato so pograbili inštrumente in pokazali kako vzdušje dvigne Leni Kravac.