Dan D in Pozitivne misli
31. januar, 2014
Nina Pušlar predstavlja Poljub na klopci
5. februar, 2014

Let 3 prihajajo v Cvetličarno

Reški rock provokatorji Let 3 prihajajo v Ljubljano! Po dolgih štirih letih se obeta njihov solo koncert, ki bo potekal na odru ljubljanskega kluba Cvetličarna v četrtek, 6. marca 2014!

Že od svojih začetkov leta 1986 Let 3 spadajo pravzaprav med glasbene fenomene. Prvovrstna rock atrakcija se kiti z izstopajočo liriko, spontanimi in hkrati izpiljenimi koncerti, teatralnostjo in energičnostjo na odru, unikatnim zvokom, specifičnim humorjem in nenehno prisotno bizarnostjo, zanemariti pa ne smemo niti neglasbenih aktivnosti članov banda (gledališče …). Let 3 so pač edinstveni in zanimivi – tako po idejah, glasbi in energiji kot po njihovi težnji po šokiranju in provokaciji.
 
Prve skladbe so Let 3 objavili v poznih 80-ih letih prejšnjega stoletja na kompilaciji Rijeka – Pariz – Texas. Sledili so skoraj ponarodeli albumi Two Dogs Fucking (1989), El Desperado (1991) in Peace (1994) ter dvojni live album Živi kurac (1996). Leto kasneje je izšel njihov najbolj drastičen konceptualen album, naslovljen Nečuveno. Album ni vseboval ničesar, še posnete tišine ne. Leta 1998 so izdali album Jedina – koncept je bil hkrati preprost in zapleten: posneti in izdati vrhunsko glasbo na unikaten način – v enem in edinem izvodu! Julija 2005 so Let 3 preko spleta odprli natečaj plačaj in ustvari – spletni natečaj za fane skupine za soustvarjanje albuma Bombardiranje Srbije i Čačka (2005). Leta 2008 izdajo album – box set Živa pička, svoj prvi DVD.
 
Let 3 so v preteklem letu presenetili s kopico raznolikih glasbenih poslastic. Marca lani so izdali vinil Kurcem do vjere/ Thank you Lord, na katerem so zbrali lastno gledališko delo in koncertne posnetke. Po kompilacijskem vinilu Kurcem do vjere/ Thank you Lord, svojevrstnem zapisu dosedanjega gledališkega in koncertnega delovanja zasedbe, so Let 3 pred pozabo rešili še svojo preteklost – Let 2. Lansko jesen so predstavili album Punjeta , pravzaprav album s še neobjavljenimi posnetki in raritetami predhodnice skupine Let 3, Let 2. Album je tako prvi (in edini) uradni izid kultne reške formacije, ki se je po kratkem delovanju pretvorila v Let 3. V širok glasbeni spekter zasedbe Let 3 je bil konec preteklega leta dodan tudi soundtrack filma ‘Kauboji’, za katerega je Mrle s svojo življenjsko sopotnico Ivanko Mazurkijević spisal glasbo. 
 
Let 3 so v Ljubljani zadnjič nastopili na samostojnem koncertu pred dolgimi štirimi leti. Ne zamudite jih v ljubljanski Cvetličarni v četrtek, 6.3.2014! Let 3 obljubljajo pravo koncertno poslastico s starimi hiti, kot so Izgubljeni, Vjeran pas, Sam u vodi, Profesor Jakov, Tazi-tazi, Dijete u vremenu, Ero s onog svijeta, predstavili pa bodo tudi nekaj novih skladb, ki se že prelivajo iz idej v izvedbo.