Rok Ferengja nam predstavlja singel Petra
6. avgust, 2014
Slavko Ivančič praznuje prvih 100
11. avgust, 2014

Letos v Idriji že 19. Čipkarija

Čipkarija ima letos že vozniški izpit. Čipkariji je končno dovoljeno brez dovoljenja staršev ostati zunaj tudi po polnoči. Čipkarija lahko po novem spije kozarec piva ali druge alkoholne pijače. Čipkarija je lani prestala polnoletnost in letos vstopa v avgust še boljša, še večja, še pestrejša!

Glasbeni festival, ki ga že 19. zapored pripravlja Kiš, Klub idrijskih študentov, že nekaj časa ni več zgolj glasbeni festival, pač pa ga iz leta v leto spremlja večje število ostalih dogodkov. Tako bo tudi med 14. in 23. avgustom, ko Kiš vabi s športnimi in kulturnimi dogodki za vse generacije. Za nekaj odtenkov jim vsako leto bolj uspe razbiti famo, da je Čipkarija le festival, namenjen mlajši generaciji. Ne, letos so se še bolj potrudili in dali velik poudarek na medgeneracijskem sodelovanju.
 
Čipkarijo 2014 bodo s koncertom na gradu Gewerkenegg otvorili v četrtek, 14. avgusta, nato pa do osrednjega glasbenega dogodka v Mejci vsak dan nanizali vsaj en dogodek, bodisi športna tekmovanja, stand up večer v Idriji bodisi potopisno predavanje, tarok in paintball turnir; a vsega vam vendarle ne bomo razkrili že v uvodu!
 
S čim vse bodo torej na festivalu, ki že nekaj let skrbi, da je poletje v Idriji za 50 ali več odtenkov daleč od sivine, izveste skozi pogovor z Maticem Vogričem, predsednikom Kluba idrijskih študentov. In še čisto mimogrede: v pričujočem videu najdete tudi odgovor na vprašanje, ki vas lahko pripelje do brezplačne vstopnice za petkov oziroma sobotni koncert!
 
Nagradna “naloga”: Naštej(te) vsaj tri prireditvene prostore, na katerih bodo letos potekali dogodki v okviru Čipkarije 2014! 
Pravilen odgovor pošlji(te) do sobote, 16. avgusta, na elektronski naslov: info@klub-kis.si. Zraven pripiši(te), za kateri festivalski večer bi radi brezplačno vstopnico; za petkovo elektroniko ali za sobotni koncertni večer.