Aphra Tesla z videospotom za skladbo Home in the Zone
27. maj, 2013
Nessy z novim singlom Pika na i
27. maj, 2013

Letos že sedmi Mednarodni festival Igraj se z mano

Foto: Katja Gaspari Leben

Foto: Katja Gaspari Leben

7. Mednarodni festival Igraj se z mano, katerega namen je vključevanje oseb s posebnimi potrebami v družbeno življenje, bo tudi letos potekal na treh prizoriščih. 

Središča Ljubljane, Mute in Maribora se bodo med 28. in 31. majem, 7. junija ter 11. in 12. junija  prelevila v velike igralnice na prostem, kjer se bodo skupaj družili zlasti otroci in mladi. Organizatorji želijo s festivalom pokazati, da drugačnost ni ovira za uspehe, sodelovanje, sklepanje prijateljstev in medsebojno pomoč. V okviru festivalskega dogajanja se lahko vsak dan udeležite več kot 30 delavnic in animacijskih kotičkov ter si ogledate več kot 25 plesnih, gledaliških, pevskih in lutkovnih nastopov. V Ljubljani se bodo igrivi dnevi zaključevali s koncerti na Kongresnem trgu.
 
Igrivost, ki jo s seboj prinaša festival Igraj se z mano, bo najprej med 28. In 31. majem zavzela Kongresni trg v Ljubljani, se nato 7. junija preselila na Osrednji trg na Muto, 11. in 12. junija pa svojo pot zaključila na Trgu svobode v Mariboru. Festival bo potekal vsak dan med 9.00 in 14.00, 31. maja v Ljubljani pa tudi med 17.00 in 20.00. Skoraj 110 različnih delavnic in 5.000 nastopajočih napoveduje, da bo tokratno druženje najpestrejše do sedaj. Organizatorji ocenjujejo, da se bo festivala udeležilo vsaj 50.000 obiskovalcev in poudarjajo, da program ni namenjen le otrokom, temveč prav vsem, tudi tistim, ki se morda ne spomnijo več, kdaj so se nazadnje igrali. 
 
Na Kongresnem trgu bodo vse festivalske dni od 20.00 dalje potekali tudi koncerti. V torek, 28. maja, se boste lahko zazibali ob afriških ritmih Adedejija Adetaya s prijatelji glasbeniki iz Prince Claus Conservatoirija, v sredo, 29. maja, nas čaka glasba projekta Colored Minds, ki ga izvajajo Timotej Kotnik in glasbeniki iz različnih koncev sveta od Rusije pa vse do Indonezije in Afrike. V četrtek, 30. maja, bosta nastopila The SIT Group. Dogajanje pa se bo zaključilo v petek, 31. maja, z nastopom Zlatka in prijateljev, ki je tudi ambasador festivala.