Foto: Blaž Tišler
Tudi letos festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi
16. april, 2013
Dan D se vračajo v Maribor
16. april, 2013

Ljubljana bogatejša za Glasbeni polet poletja

Ljubljana postaja bogatejša za nov festival Glasbeni polet poletja, ki se bo odvijal v pokritem poletnem avditoriju Gospodarskega razstavišča.
Na novinarski konferenci, ki se je odvila 9. aprila ob 11. uri v paviljonu Jurček na GR, so se zbrali partnerji projekta: Gospodarsko razstavišče, AMC Studio in Expo biro, ter predstavili pokriti poletni avditorij v okviru katerega bo zaživel nov festival.

Zanimiv in pester program obiskovalcem ponuja svojevrstno izkušnjo, ne glede na starost in glasbeno usmeritev. Vsak glasbeni navdušenec bo v širokem izboru bržkone lahko našel tudi vsebino po svojem okusu. Nastopili bodo izvajalci z različnih glasbenih področij in koncev sveta. Vsebina festivala že sama po sebi nakazuje, da bo to poletje enostavno treba obiskati nov festival, kjer se bodo prepletale različne glasbene zvrsti.
 
Festival bo v četrtek, 23. maja 2013, otvoril svetovno znani španski operni pevec Jose Carreras, ki je za ljubljanski koncert svojim oboževalcem napisal osebno sporočilo. Za slavnega tenorja je Ljubljana prav posebno mesto: "Povedati Vam moram, da enostavno obožujem tukajšnje občinstvo, že na prejšnjih koncertih sem začutil posebno vez. V veliko čast mi je, da lahko ponovno nastopim za Vas!" Jose Carrearas je prepričan, da bodo obiskovalci uživali v programu, ki ga je pripravil posebej za koncert v Ljubljani. Mešanica opere, operete in strastne glasbe, kjer bo do izraza prišel mediteranski temperament. V vseh pesmih se prepletajo čustva, strast in srce, ki jih Carreras očarljivo izrazi s svojim neverjetnim glasom.
 
Na odru pa se bo na festivalu do konca avgusta zvrstilo še veliko zanimivih imen: Oliver Dragojević, Željko Joksimović. Znameniti festival Guča se bo za en dan preselil v Ljubljano, saj bo na odru nastopil orkester 100 najboljših trubačev. Kubansko vzdušje bo pričarala skupina iz Havanne Sierra Maestre, iz Avstralije pa bo prišla skupina ACCA/DACCA (cover band AC/DC). Na svoj račun bodo prišli tudi oboževalci elektronske glasbe na poletni zabavi Deejay Time Spektakel & Nicky Romero. V okviru festivala bo tudi operni spektakel Carmina Burana Monumental Opera in plesna predstava Kozaki ter Maksim Mrvica  in  popularni simfoniki RTV Slovenije.
 
Obeta se še večer narodno-zabavne glasbe Petkova pumpa. Ljubitelji gladiatorske arene pa bodo lahko obiskali WFC turnir.
 
Novo pokrito prizorišče, postavljeno v zadnjem delu GR, bo do sedaj največji začasni montažni objekt v Sloveniji, širok 30 oz. 40 in dolg 75 metrov. Tloris pokrite površine meri 2650 kvadratnih metrov. Poletni avditorij bo prava osvežitev za vroče ljubljanske večere. Moderno zasnovano prizorišče bo sestavljeno iz vrhunskega velikega odra, parterja, tribune in posebnega VIP dela, ki bo poskrbel za enkratno koncertno izkušnjo.