Dan D s skladbo Ne naredi mi tega v 8D zvočni podobi
4. maj, 2020
Vili Resnik premierno s skladbo in videospotom Še zdaj ne vem zakaj
6. maj, 2020

Løbenovi duhovi

Foto: Matteo Prodan

Ghosts je nov singl slovenskega izvajalca Løben, ki napoveduje izdajo albuma z založbo Mold Records in je predviden za konec leta 2020. “Ghosts” je bila napisana na hladen zgodnji karantenski večer: “Zaprt v moj mali svet zvokov, barv in majhnih dnevnih paranoj, nekega dne sem začel peti melodijo. Ni bila ne prav ne narobe. Ni imela smisla, niti ga ni trebala imeti. Bila je melodija, ki je stala tam sama, brez podpore mojih misli”.

Ameriški dark folk in post rock močno vplivata, kot tudi najtemnejši podžanri metala, vendar Løben močno izstopa po edinstvenosti njegovega glasu, nizkega in globokega, zunaj okvirov, in sinkretičnih podtonov, ki poslušalca potopijo v najtemnejši labirint svojega uma. Løbenova glasba bi bila popolna kot filmski soundtrack za kakršen koli Tarantinov film ali za klasični on the road East Coast-West Coast.

Videospot za “Ghosts” je umetnik izdelal s kolažem filmov v javni domeni, in tako povedal zgodbo. “V videoposnetku si lahko ogledate lik moškega, ki se preganja zaradi duhov, ki prežemajo njegov um. Isti duhovi, zaradi katerih je njegova duša gorela. Duhovi niso izmišljeni, ampak prevzemajo človeško obliko”, zato jih v videoposnetku predstavljajo ljudje, ki bežijo med znanim potresom leta 1906 v San Franciscu.